Yoldan çıktılar

Hatay'dan yola çıkan 2 canlı bomba, 06 plakalı araçla 2 il geçip Kayseri'ye gitti. Takip edildiklerini anlayınca Pınarbaşı Emniyeti'ne saldırı düzenledi. Kanlı olayda 1 polisimiz şehit düşerken 18 kişi de yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2012 Güncelleme 26 Mayıs 2012, 02:01
Yoldan çıktılar

İÇİNDEKİLER

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen canlı bomba saldırısı, tüm Türkiye'yi sarstı... Kanla beslenen hainlerin vicdansız planı ise şöyle başladı. Jandarma ekipleri, Kahramanmaraş Göksun Karayolu'nda rutin kontrollerini yapmak üzere, harekete geçti. Bu sırada 06 E 1819 plakalı yeşil renkli Passat marka araç, güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Ekipler aracı durdurmak istedi. Ancak içinde 1'i kadın 2 teröristin bulunduğu araç, uyarıyı dinlemedi.

TAKİPTEN KAÇTILAR...
Hainler, Uzman Çavuş Altan Çamkara'ya çarparak kaçtı. Çamkara hastaneye kaldırılırken, güzergahtaki birimler bilgilendirildi. Jandarma, Pınarbaşı'na doğru giden aracı takip etti ancak gözden kaçırdı. Pınarbaşı'na 5 km. mesafede ortaya çıkan araç bu kez de ateş açıp ilçe merkezine doğru yol aldı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelen araca "dur" ihtarı yapıldı. Ancak araçtan inen hainler önce el bombası attı, ardından da üstlerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırıda polis Ahmet Geben (38) şehit olurken, çoğu çocuk 18 kişi yaralandı. Patlamanın 15 metre ötedeki benzinliğe ulaşmaması ise olası faciayı önledi. Soruşturma sürerken aracın 21 Mayıs'ta Ankara'da Necdet Ö. tarafından Erkan Ö. adlı zanlıya satıldığı öğrenildi. 2 zanlı gözaltına alındı.




PLANDA ANKARA VARDI
Bomba yüklü aracın asıl hedefi henüz netleşmedi. Ancak istihbarat birimlerine göre hainlerin asıl hedefi Ankara'ydı. Araç tıpkı Kumrular'da olduğu gibi sokağa bırakılacaktı. Ama yolda fark edilen hainler yakalanacaklarını anlayınca kanlı eylemi gerçekleştirdi.

KAHRAMAN ŞEHADET
Kanlı saldırıda şehit olan polis Ahmet Geben, bir faciayı önledi. Teröristlerin bulunduğu aracı gören Geben, hemen harekete geçti. Geben'i fark eden hainler, Emniyet binasına yaklaşamadı. Bu arada evli ve 2 çocuk babası Geben'in (38) kardeşinin de 1981'de şehit düştüğü ortaya çıktı. Acı haber ise şehidin babaocağı Kahramanmaraş'ı yıktı.

SON ANDA HAYAT
Saldırıda ağır yaralanan sivil memur İsmail Sakın, ölümle yaşam arasında gidip geldi. Sakın, kalp masajı ile hayata döndürüldü. Sakın'ın, annesi terk ettiği için 4 yaşında devlet korumasına alındığı ve 2005 yılına kadar yetiştirme yurdunda kaldığı ortaya çıktı.

BDP'NİN TAVRI ÖNEMLİ
Başbakan Erdoğan, hain eylemle ilgili şunları söyledi: "Farklı yaklaşımlar sergileyenlerin önce buna cevap vermesi lazım. Başta terör örgütünün kendisi ve uzantısı durumunda olan siyasi partinin bu tavırlar karşısındaki durumu çok çok önemli..."

ASIL NİYETLERİ BAŞKAYDI
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise kalleş saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Güvenlik güçlerimiz teröristleri trafikten kaçan birileri zannedip ateş etmedi. Asıl niyetlerinin, nihai hedeflerinin polis merkezi olmadığını düşünüyoruz. Takip sonucu oraya yönlenmiş olabilirler.''

BAŞKENT'TE BOMBALI ARAÇ
Kayseri'deki kanlı saldırıda esas hedefin Pınarbaşı değil, Ankara olduğu iddia edildi. 4 gün önce Diyarbakır'dan yola çıkan lacivertli renkli bir aracın da Başkent'te polis kontrolünden kaçtığı ortaya çıktı. Kayaş'ta terkedilen araçta bomba olduğu ileri sürüldü.


Mevlüt YÜKSEL - Necati ÇİÇEK - Sırrıberk ARSLAN