Karadul

Kafkaslı, çiftleşirken kalbine yenildi, gözler ise 'o kısrağa' çevrildi. TAKVİM, 4 yaşında dul kalan 'Tumbul'u, Şanlıurfa'da buldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2012 Güncelleme 22 Mayıs 2012, 02:00
Karadul

İÇİNDEKİLER

Yarış dünyası, geçen Cuma günü yaşanan kötü olayla karalar bağladı! Hipodromların efsane yarış atı Kafkaslı, çiftleşirken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Safkan Arap yarış atı Kafkaslı'nın hayata ani vedası ise gözleri "o kısrağa" çevirdi. TAKVİM, efsane atın son kez çiftleştiği 4 yaşındaki kısrağı, Şanlıurfa'ya bağlı Suruç ilçesinde bir çiftlikte buldu.

'PSİKOLOJİSİ BOZULDU'
"Tumbul Haber" adlı dişi Arap kısrağın, Kafkaslı'nın ölümünden çok etkilendiği ortaya çıktı. Kısrağın Suruçlu sahibi Mahmut Bilgiç'in açıklamalarına göre, Kafkaslı'nın ölümüne saniye saniye şahit olan kısrak, o günden beri zor günler geçirmeye başladı. Yemeden içmeden kesilen Tumbul'un durgunlaştığı gözlendi. "Atımın psikolojisi bozuldu" diyen Mahmut Bilgiç, "Tumbul'a her zamankinden daha çok özen gösteriyoruz" diye konuştu.

MÜJDELİ HABER
Öte yandan geçen yıl yarış hayatına veda edip "aygır olarak kullanılan" Kafkaslı'nın son çiftleşmesinden bir tayının dünyaya gelebileceği kaydedildi. Psikolojik sorunlar yaşayan Tumbul'un gündeme bomba gibi düşen çiftleşmeden gebe kalmış olabileceği öğrenildi. Ancak gebelikle ilgili kesin sonuç, 1 hafta sonra belli olacak.

TAYLAR YOLDA!
Yaklaşık 1 yıldır "aygır olarak" kullanılan Kafkaslı'nın bu süre içerisinde 72 kısrağı hamile bıraktığı tespit edildi. "Tumbul Haber"in hamileliğinin kesinleşmesi durumunda ise şampiyon atın, önümüzdeki günlerde, yarış pistlerine damga vuracak tam 73 tayı dünyaya gelecek. "Efsane yarış atı" olarak tarihe geçen Kafkaslı'ya, afrodizyak etkili ilaç verildiği iddia edilmişti. Ancak atın kanında performans arttırıcı ilaca rastlanmamıştı. Bundan tatmin olmayan Kafkaslı'nın sahibi Remazan Kaya ise attan alınan numuneyi, incelenmek üzere Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın laboratuvarına göndermişti.


MEVLÜT YÜKSEL