Yüzü güldü

Özkan'ın neşteri hem anaya hem de oğula yüz verdi! 4'üncü yüz naklinin kahramanı olan Turan Çolak'ın annesi, çok sevindi: Evladım gençleşmiş, yakışıklı olmuş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2012 Güncelleme 17 Mayıs 2012, 01:15
Yüzü güldü

İÇİNDEKİLER

Henüz 3.5 yaşındayken tandıra düşüp yandı. Onun için aynalar, imkansızdı. Ancak Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan nakiller, Turan Çolak'ı da (34) umutlandırdı. Ve o umut Prof. Dr. Ömer Özkan'ın neşteri ile Çolak'ın yüzüne yansıdı. Uşak'ta ölen Tevfik Yılmaz'ın (19) yüzü Çolak'a nakledildi. Ömer Özkan ile eşi Özlenen Özkan 10 saatlik ameliyat sonrası Turan'a yeni bir yüz verdi.

BAKANIN TALiMATIYLA
Turan yoğun bakımda tedavi altına alınırken gözler bu kez hayatın diğer yüzüne çevrildi. Zira İzmirli genç adam geride hüzün dolu bir anne yüreği bırakmıştı. 8 çocuk annesi Necibe Çolak (65), parası olmadığı için Antalya'ya gidememişti. İşte bunu öğrenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hemen talimat verdi ve anne, özel arabayla alınarak Antalya'ya götürüldü. Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından karşılanan anne, 10 dakika boyunca oğlunu yoğun bakımda gördü.

ADI YAŞATILACAK
Ve yüzleşme anı annenin de yüzünü güldürdü. Çünkü 3.5 yaşında yüzü yanan evladı artık yeni bir suretin simgesiydi. Anne Çolak, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Mucize yaşıyoruz! Oğlumu çok iyi gördüm. Çok yakışıklı olmuş. Yardım edenlerden Allah razı olsun. Daha önce onun için birçok kız baktım. Ama kimse evlenmek istemedi. Şimdi güzel bir gelin alacağım. Ayrıca muhtarla konuşup Ömer hocamın ismini mahalleye vereceğiz."

DUALARIM KABUL OLDU
Anne Necibe Çolak, oğlunu görünce gözlerine inanamadı. 30 yıl sonra evladını yeni yüzüyle karşılayan Çolak, "Dualarım kabul oldu" diye ağladı.

ÖZKAN'A CEZA YOK
Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz naklini yapıp Ankara'ya gitti. Özkan, çift kol ve tek bacak nakli yaptığı Atilla Kavdır'ın ölmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu'na savunma verdi. Ancak Kurul, Özkan ve Akdeniz Üniversitesi nakil merkezine ceza verilmemesini kararlaştırdı. Kurul Özkan ile merkezin ruhsatının iptal edilmesine gerek olmadığını belirterek, "Kavdır'ın ölüm nedeni tıbbi eksiklikten değildi" dedi.

TURAN'IN ŞANSI
Türkiye'nin dördüncü yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, operasyonun başarılı geçtiğini söyledi. Özkan, "34 yaşındaki Turan Çolak yeni yüzüyle daha da gençleşecek. Bu kez verici genç... Bu da Turan'ın şansı. Turan Çolak, yeni yüzüyle daha da gençleşecek. Vericinin 15 yaş daha genç olması Turan için çok iyi oldu" dedi. Bu arada Ömer Özkan, Turan Çolak'ın 2 gün içinde yoğun bakımdan çıkarılacağını söyledi.

ERDOĞAN ÖZTÜRK