Astsubaylar dert küpü

TAKVİM yıllardır feryat eden astsubayları dinledi. Şikayetlerini ve beklentilerini masaya yatırdı. Onlar, maaş, mesai ve terfi gibi onlarca soruna çözüm istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2012 Güncelleme 25 Mayıs 2012, 23:42
Astsubaylar dert küpü

İÇİNDEKİLER

Astsubaylar... Onlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin belkemiği. Şanlı ordumuzun her alanında görev alan astsubaylar, yıllardan beri çözülemeyen sorunları için "Artık sesimizi duyun" diyor. TAKVİM, kısa adı TEMAD olan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği çatısı altında dertlerine çözüm arayan astsubaylar ile görüştü. Türkiye'nin tüm illerinde bulunan kara hava deniz ve jandarma emeklisi astsubayların genel sorunlarını dinledik ve yazı dizisi haline getirdik. Konuşmaya ise ilk olarak TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser'den başladık. Keser, görüşmemizde, altını çizerek "Biz hiyerarşiye saygılıyız, ne daha fazlasını ne de imtiyaz istiyoruz" derken astsubay camiasının; 100 bini aşkın muvazzaf astsubay ve 117 bin 500 emekli astsubay olmak üzere aile fertleri de dahil edildiğinde bir milyon kişiyi aşan önemli bir toplum kesitini ifade ettiğini önemle belirtiyor.

MAAŞLARIMIZ ERİYOR
TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, astsubayların yıllardan beri çeşitli sorunlar ile mücadele ettiğini söylüyor. Keser, her geçen gün maaşlarının eridiği için durumlarının hiç de iyi olmadığını, hukuka uygun istedikleri haklarını, yıllardan beri çeşitli platformlarda dillendirmelerine rağmen, kendileri ile ilgili gelişmelere bakıldığında bir ilerleme olmaması karşısında umutsuz olduklarını ve başta siyasiler olmak üzere tüm sorumlulara kırgınlıklarının devam edeceğini belirtiyor. Keser, kendilerini en çok üzen durumu ise şu sözlerle ifade ediyor: Bizler Mehmetçiğin cansız bedenini anne-babasına ve sevdiklerine teslim ederken utancımızdan adeta küçülüp kayboluruz. Ama toplum ve basında bunun bir mankenin özel hayatı kadar bile değeri yok.

ASTSUBAYLAR KİMLERDİR?
Ahmet Keser, astsubayları şöyle tanımlıyor: Biz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teknik ve idari kadrosuyuz. Tankların, uçakların, gemilerin, tüm silah ve sistemlerinin bakımı, sevk ve idaresi bizdedir. Her bölgeden, etnik kökenden, ekonomik ve kültür seviyesinden gelen Mehmetçikleri, askerliğe hazırlamak bizim görevimizdir. Mehmetçiğe en yakın olanlar biziz. Şehit düşen evladımızın cansız bedenini topraktan kaldıran da biziz. Biz iç güvenlikte, asayişte, depremde, sel felaketinde, kargaşada, anarşide, bölücü terörde, ordunun her kademesindeyiz.

YARIN
Gece gündüz demeden çalışan astsubaylar mesai ücreti alamamaktan şikayetçi.

MEVLÜT YÜKSEL