Ben'zeri yok

TAKVİM milli merakı giderdi, ikinci yüz naklinin ilk pozu herkesi sevindirdi... Ancak fotoğraftaki sır detayda gizliydi. Zira Cengiz Gül'e, Nazım Akan'ın beni de nakledilmişti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2012 Güncelleme 30 Nisan 2012, 02:44
Ben’zeri yok

İÇİNDEKİLER

TÜRK bilimi, yüzünü başarıya çevirdi. Önce Akdeniz, ardından Hacettepe, sonra da Gazi Üniversitesi, yüz nakilleriyle gündeme geldi. Ancak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çift kol ve çift bacak nakli yapılan hastanın ölümü, Cengiz Gül'e yapılan yüz naklini gölgeledi. Herkes yüz nakli yapılan 25 yaşındaki Gül'ün son halini merak ederken, gerçeği TAKVİM öğrendi. TAKVİM, operasyondan tam 65 gün sonra Nazım Akan'ın (40) yüzüyle hayata yeniden "merhaba" diyen Cengiz Gül'ün hastane bahçesinde fotoğraflarını çekti.

KULAĞA KÜPE OLACAK OPERASYON
TAKVİM'in haberi milli merakı giderirken, gözler bu kez operasyondaki diğer mucizeye çevrildi. Zira, Doç. Dr. Serdar Nasır'ın başkanlığında yapılan yüz nakli, "ben" merkezliydi! Operasyonda Nazım Akan'ın yüzündeki ben de Cengiz Gül'e nakledilmişti. Merhum Akan'ın burnunun üzerinde bulunan ben, nakille birlikte artık Cengiz'in yüzündeydi. Öte yandan, benli operasyona kulak da eklendi. Yüzle birlikte Akan'ın sol kulağı da Cengiz'e nakledildi.

UĞURLU KARŞILAŞTIRMA
YÜZ
nakli, Cengiz Gül'ün yüzünü güldürdü. Milyonlar, Cengiz'in son halini merak ederken, o ise Türkiye'de ilk yüz nakli olan Uğur Acar'ı düşündü. Ve operasyondan sonra ilk kez TAKVİM tarafından görüntülenen Cengiz, şunları söyledi: "Uğur'un yüzü güzel oldu. Ama benim yüzüm daha güzel. Onun yüzünde çöküntüler gördüm. Bende öyle bir sıkıntı yok. Onun yüzü hareketsiz ve çok donuk duruyor ama ben bütün mimiklerimi hareket ettirebiliyorum."

AiLEDEN TAM NOT
İzmir'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nazım Akan'ın yüzündeki ben, artık Cengiz Gül'de yaşıyor. "Ben"in kendisi için hayatın anlamı olduğunu söyleyen Gül, "Yüzümdeki bu beni çok seviyorum. Çünkü o bana hayatı anlatıyor" diyor. Bu arada Cengiz Gül, Ankara'da kendisine refakat eden halası, eniştesi ve kardeşinin de yeni yüzünü çok beğendiğini ifade ediyor.

Hüsniye Oral