Bebek kafası

Yoğun bakıma alınan bebek, tedaviden kafasındaki çöküntüyle çıktı. Doktorlar "yumruğunun üzerinde yatıyor" dedi ama bebeğin kafatasında kırıklar ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2012 Güncelleme 06 Mart 2012, 23:29
Bebek kafası

İÇİNDEKİLER

Bahçelievler'de yaşayan 35 yaşındaki Fatih ve 32 yaşındaki Özlem Çelik çifti, bebeklerinin doğumunu Bağcılar'daki Hospitalist Hastanesi'nde 6 Haziran 2011'de gerçekleştirdi. Doğum sırasında herhangi bir sorun yaşamayan çift, bebeğe Fatih Tuğra ismini verdi. Çifte, ilk kontrolde bebeğin solunum sorunu olduğu söylendi. Bebek yoğun bakıma alındı. Anne, tedavinin 4'üncü gününde bebeğin kafasında bir çöküntü gördü. İddiaya göre anneye bebeğin elini yumruk yaparak üzerinde yattığı için çöküntünün oluştuğu söylendi. Bebek bir süre sonra taburcu edildi ama çöküntü geçmedi. Aile, hastaneye baskı yapınca bir beyin cerrahı bebeği kontrol etti. Bebeğin acil ameliyata girmesi gerektiğini söyledi. İddiaya göre doktor, bebeğin kafatasında kırıklar olduğunu aileye anlatmadı. Aile, bebeği Florence Nightingale Hastanesi'ne götürdü. Burada 10 günlük bebeğin kafatasında çok sayıda parçalı kırık tespit edildi. Bebek, profesörlerin de girdiği 4 saat süren bir ameliyata alındı. Bebeğin kırık kemikleri tek tek dışarıya çıkartılarak, birleştirildi. Sonra da tekrar yerleştirildi. Ameliyatın ardından bir hafta yoğun bakımda tutulan bebek taburcu oldu.

HASTANEYE SUÇ DUYURUSU
Bebeğin dünyaya geldiği Hospitalist Hastanesi ise bebeğin ameliyat masrafı olan 40 bin lirayı itiraz etmeden karşıladı. Ancak Çelik Ailesi hastane, 3 görevli doktor ve yoğun bakım ünitesinde görevli hemşireler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturması halen sürüyor.

Deniz DERİN