Millet-memuru

Mersin eski Milletvekili Kadir Ural, Meclis'e danışman olmayı hayal etti. Ama MHP yönetimi, evrak işlerini yazma, takip etme, getir götür yapmak üzere memurluk görevi verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ocak 2012 Güncelleme 22 Ocak 2012, 02:55
Millet-memuru

İÇİNDEKİLER

Atalarımızın "Ne oldum değil, ne olacağım, de" sözü, sanki Kadir Ural gibi söylenmiş gibi... Öğretmen olan Ural, mesleğini yaparken MHP'den siyasete atılarak Mersin'in Silifke ilçesinin Atayurt beldesine belediye başkanı oldu. 2 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2007 seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı seçildi. Daha sonra da MHP'nin 4 Mersin vekilinden biri olarak Meclis'e girdi.

BEKLEMİYORDU!
Bir dönem vekillik yapan Ural, 2011 seçimlerinde yeniden milletvekilliğine aday oldu. MHP'nin güçlü olduğu Mersin'de 3. sıraya konuldu. Ancak Ural, Meclis'e girmeye kesin gözüyle bakarken, MHP Mersin'den iki vekil çıkarınca seçilemedi. Yeniden vekil seçilemeyince de gerekli olan prim gününü dolduramadığı için emekli olamadı. Bunun üzerine harekete geçen parti, emeklilik için gerekli süreyi doldurması için Meclis'e kadro ayarlama kararı aldı. Ural'a, MHP'nin Meclis Grubu'na danışman olma sözü verildi. Fakat Ural, geçen hafta gelen haberle şok oldu.

SÜRE DOLSUN YETER
MHP yönetimi, Ural'ı, grubun evrak işlerini yazması, takip etmesi ve getir götür işlerini yapması için memur olarak görevlendirdi. "Memur" yazısını eline alan Ural, Genel Merkez'in yolunu tuttu. Başkan Devlet Bahçeli ile de görüşen Ural, kadrosunun düzeltilmesini istedi. Bu arada ister memur, ister danışman olarak çalışsın, Ural, prim süresini doldurunca milletvekili emekli maaşı alacak.

NEDEN BÖYLE BİR YOLA BAŞVURDU?
Henüz 44 yaşında olan Ural'ın emeklilik hakkı kazanması için 25 yılı çalışarak geçirmesi gerekir. Prim gününü tamamlaması için kamuda Emekli Sandığı'na tabi, özel sektörde SSK'lı ya da Bağ- Kur'lu olarak çalışması gerekir. Bu nedenle Kadir Ural Meclis'te kadro aldı. Ancak Ural yine de emekli maaşını alabilmek için en az 50 yaşına gelmeyi bekleyecek.