4 yıldızlı firar

İnternet Andıcı fire verdi. Dava kapsamında hakkında tutuklama kararı olan Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Rusya'ya firar etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2011 Güncelleme 18 Kasım 2011, 02:00
4 yıldızlı firar

İÇİNDEKİLER

Hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla kurulan internet sitelerine yönelik soruşturma, eksildi! İnternet Andıcı Davası'nın sanıklarından olan Tümgeneral Mustafa Bakıcı, firar etti. Şırnak'ta 23. Sınır Tümen Komutanlığı görevinde bulunan Bakıcı, Ağustos 2011 Yüksek Askeri Şurası'nda Tümgeneralliğe terfi etti. Hakkındaki iddialar nedeniyle de pasif bir görev olarak tanımlanan Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı'na atandı. İnternet Andıcı iddianamesinin açıklanması ile birlikte İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık durumuna düşen Bakıcı hakkında yakalama kararı verdi. Ancak Bakıcı Paşa, önce GATA'dan rapor aldı, ardından da 1 aylık izin dilekçesi verdi. Fakat Genelkurmay, Tümgeneral Bakıcı'dan teslim olmasını istedi.

300 BİN TL'Yİ YANINA ALDI
Bunun üzerine Mustafa Bakıcı, eşi aracılığıyla 12 Eylül 2011'de emeklilik dilekçesini verdi. Bakıcı'nın emeklilik işlemleri onaylanırken kendisi sırra kadem bastı. İnterpol aracılığıyla yapılan incelemede Bakıcı'nın Kuzey Irak üzerinden Rusya'ya kaçtığı belirlendi. Yapılan istihbarat sonucunda Bakıcı'nın, bankalarda bulunan yaklaşık 300 bin TL'yi de beraberinde götürdüğü öğrenildi.

İLK KAÇIŞ DEĞİL
Tümgeneral Bakıcı'nın firari duruma düşmesi kaçak sayısını arttırdı. Bakıcı ile birlikte Ergenekon, Balyoz ve İnternet Andıcı davaları çerçevesinde firari duruma düşen sanık sayısı 4'e yükseldi. Yeditepe Üniversitesi'nin sahibi ve İstek Vakfı'nın kurucusu Bedrettin Dalan, eski vekil Turhan Çömez ile Çağdaş Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gülseven Yaşer firari durumda bulunuyor. Halen tutuklu durumda olan emekli tuğgeneral Levent Ersöz de firari durumda iken Ankara 100. Yıl Hastanesi'nde yakalanmıştı.

Alper SANCAR