SAT fırtınası

Dünya basını, deniz otobüsünü kaçıran teröristi ölü ele geçiren SAT komandolarına övgü yağdırdı: Güvenlik güçleri, gemiye fırtına gibi girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2011 Güncelleme 14 Kasım 2011, 00:31
SAT fırtınası

İÇİNDEKİLER

Deniz otobüsünü kaçıran teröristi ölü ele geçiren SAT komandoları dünyaya haber oldu. Yabancı basın, bir yolcunun burnunun bile kanamadığı operasyona övgüler yağdırdı. Olay, geçtiğimiz Cuma günü yaşandı. İzmit-Karamürsel seferini yapan "Kartepe" deniz otobüsü, PKK'lı terörist tarafından kaçırıldı. SAT komandoları ise gün ışırken film gibi bir kurtarma operasyonunun startını verdi. Komandolar yüzerek girdikleri deniz otobüsünde yolcu gibi koltuklara oturdu ve operasyon emrini bekledi. Kaptan köşkünde bulunan Mensur Güzel (26) adlı terörist 1 dakikada öldürüldü.

'12 SAATLİK DRAM'
Tarihe geçen operasyon dünya gündeminde geniş yer buldu. ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "Deniz otobüsünü kaçırma olayı, PKK taktiklerinde yeni bir çıkış" dedi. İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Komandolar, şafakta gemiye fırtına gibi girdi" ifadesini kullandı. İngiliz Telegraph gazetesi ise "Türk güvenlik güçleri, teröristi, 12 saatlik rehine dramının ardından vurarak öldürdü" yorumunu yaptı.