Vurgun muhasebesi

Muhasebecilik yapan Öztemel, çalıştığı kuyumcuda 2 milyon dolarlık vurgun yaptı. Çaldığı paralarla lüks araçlar kiralayıp, sefa içinde yaşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2011 Güncelleme 09 Kasım 2011, 01:35
Vurgun muhasebesi

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bir kuyumcuda muhasebeci olarak çalışan Yunus Öztemel, 2 milyon dolarlık bir vurguna imza attı. Dolandırdığı parayla aylarca sefa süren Öztemel'in, rezidansta kaldığı ve kendisini "genel müdür olarak" tanıttığı hostes sevgilisine, 100 bin liralık elbise ve hediyeler aldığı ortaya çıktı. Duyanları şaşkına çeviren vurgun, Eminönü'de bulunan İnnova Kuyumculuk şirketinde yaşandı. Şirkette 12 yıldır kuyumcu olarak çalışan Yunus Öztemel, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Temmuz ayında istifa etti. Öztemel'in hiçbir şikayeti olmamasına rağmen işten ayrılmasından şüphelenen şirket sahibi Erdal Özkök, yaptığı araştırma sonucu Öztemel'in son 7 ay içinde lüks bir hayat yaşadığını tespit etti. Bunun üzerine şirket hesaplarını incelemeye alan Özkök, hesaplarda 2 milyon dolar açık olduğunu belirledi.

TUTUKSUZ YARGILAMA
Vurgunun ortaya çıkmasının ardından şirket sahibi, Öztemel hakkında polise şikayette bulundu. Polisin yaptığı araştırma sonucu, Öztemel'in vurgunu geliştirdiği bir program üzerinden gerçekleştirdiği ve dolandırdığı parayla 7 aydır lüks bir hayat yaşadığı belirlendi. Rezidansta kalıp lüks araçlar kullandığı öğrenilen Öztemel'in kendisini bir şirkette genel müdür olarak tanıttığı hostes sevgilisi Banu K.'ya lüks mağazalardan 100 bin liralık elbise ve hediyeler aldığı tespit edildi. Sürekli lüks cipler ve otomobiller kiralayan Öztemel'in, bir arkadaşının Urfa'daki düğünü için ise Posche marka otomobil kiralayıp şehirde tur attığı ve düğünde gelinin başına 40 bin lira para saçtığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan Yunus Öztemel'in tutuksuz yargılanmasına karar verildi.


Ferit ZENGİN