Derse mahkum

Cezaevi aracında yanarak ölen 5 mahkumun cenazeleri ailelerine teslim edildi. Yaşanan acı ise polise 'can güvenliğini sağlama' konusunda ders oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2011 Güncelleme 19 Eylül 2011, 00:00
Derse mahkum

İÇİNDEKİLER

Cezaevi aracında ölüme mahkum olan 5 mahkum, ders oldu! Van'dan İstanbul'a doğru yola çıkan cezaevi nakil aracı, Kayseri'de alev topuna döndü. Araçta bulunan mahkumlar Abdülsettar Ölmez (35), Sinan Aşka (18), İsmet Evin (33), Akif Karabalı (24) ve Medeni Demir (47) yanarak can verdi. Araçta 10 numara yağ kullanıldığı iddiaları acıyı ikiye katlarken, ölen 5 mahkumdan alınan DNA örneklerinin eşleştirmesi, Adli Tıp Kurumu'nda tamamlandı. Kimlikleri tespit edilen cenazeler dün sabah ailelerine teslim edildi. Öte yandan 5 mahkumun ölümünden ders de çıkarıldı! Korkunç olay, polise "ders" oldu. Suçlu kabul edilen kişilerin kaçma olasılığına karşı güvenlik tedbiri eğitimi almasına rağmen, bu kişilerin "can ve sağlık güvenliğini sağlama" konusunda yetersiz olan polis, bundan böyle acil durumlarda iş güvenliği konusunda eğitilecek.

'AİHM'NE GİDECEĞİZ'
Yanarak ölen mahkumlardan Akif Karabalı Muş'ta, İsmet Evin Hakkari'de, Sinan Askan Malatya'da, Abdulsettar Ölmez ve Medeni Demir ise Van'da toprağa verildi. Karabalı'nın yakınlarından Zihni Sayan, "Mahkemelerden sonuç çıkmazsa konuyu AİHM'e taşıyacağız" dedi.


Şerife GÜZEL