İstanbul ruleti

Sır dolu infazlara yenileri eklendi. İstanbul'da sokak ortasında kurşuna dizilen Çeçen komutan ve 2 koruması hayatını kaybetti. Saldırı uzun namlulu silahlarla düzenlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2011 Güncelleme 17 Eylül 2011, 00:00
İstanbul ruleti

İÇİNDEKİLER

İstanbul Zeytinburnu dün silah sesleriyle çalkalandı. Havada uçuşan kurşunlar, önce sıradan bir asayiş olayı olarak algılandı. Ancak cinayet mahaline giden ekipler, yine derin bir manzarayla karşılaştı. Zira maktullerin üçü de Çeçenistan nüfusuna kayıtlıydı.

BAŞLARINDAN VURULDULAR
Olay, dün saat 15.00 sıralarında Seyitnizam Mahallesi Mevlana Caddesi'nde meydana geldi. Çeçen muhaliflerin üst düzey komutanı ve Çeçen mücahitlerin Türkiye sorumlusu olduğu olan Musayef Berkar cadde üzerinde bulunan evinden çıktı. Berkar, yine aynı caddede yer alan işyerine gitmek üzere 34 BR 6314 plakalı aracına binmek istedi. Berkar'a, korumaları Rüstem Altımov ve Dahurbek Amirev de eşlik ediyordu. İşte korkunç saldırı da bu sırada meydana geldi.

TÜRKİYE'YE KAÇMIŞLAR
Yeşil plakalı ve siyah renkli diplomatik bir araçtan inen bir kişi, uzun namlulu silahla Berkar ve korumalarına kurşun yağdırdı. Saldırı sonucu toplam 9 kurşunla başlarından vurulan Berkar, Altımov ve Amirev olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan rahat bir şekilde silahını bagaja koyduktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Ekipler, saldırının yapıldığı alanı güvenlik şeridine alırken, yol ortasında duran cesetler incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Öldürülen Çeçen komutan ve yanındakilerin 1.5 yıl önce Türkiye'ye kaçıp yerleştikleri belirtildi. Saldırganları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan polis ekipleri caddedeki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı.

ARAÇ BAKIRKÖY'DE BULUNDU
İncelemede saldırganın bindiği aracın Bakırköy istikametine doğru gittiği belirlendi. Araç Bakırköy'de terk edilmiş olarak bulundu. Bu arada ekipler saldırganların 3 kişi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Diğer iki kişiden birinin gözcülük yaptığı, diğerinin de arabayı kullandığı belirtiliyor. Saldırganın "uzun dokuzlu denen silahla" saldırıyı gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Tanıkların ifadesine göre, susturucu kullandığı belirtilen saldıgan, saldırıdan sonra gülerek ve rahat bir şekilde arabasına binerek olay yerinden uzaklaştı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KADERLERİ AYNI OLDU
Rusya'ya karşı savaştıktan sonra yaşamlarını Türkiye'de sürdürmeye devam eden Çeçenler'in kaderleri hep aynı oldu. 2008 yılında Ruslar'a karşı savaşan Albay Gazhi Edilsultanov'un cesedi İstanbul'da boş bir arazide bulundu. Bu cinayetten 2 ay sonra Ümraniye'de Çeçen komutanlardan İslam Canibekov eşi ve çocuklarının gözü önünde öldürüldü. Ölüm bu kez de 2009 yılı Mart ayında Çeçen komutanlardan Ali Osaev'i geceyarısı Zeytinburnu'nda evine giderken yakaladı. Bu cinayetin ardından Çeçen komutanlar koruma altına alındı.


Emrah GÜNEY - Ali BALCI - Deniz DERİN