Ağabeylik yaptı!

Üniversiteli Mehmet, lösemili kardeşleri için okulunu dondurdu. İnşaatlarda çalışıp ailesine bakan ağabey, verdiği ilikle de hastaların hayatını kurtardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2011 Güncelleme 28 Ağustos 2011, 00:00
Ağabeylik yaptı!

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfalı bir genç, kardeşlerine bir baba gibi kol kanat gerdi. Eğitimine ara verip inşaatlarda çalışan ağabey, lösemili kardeşlerine de can verdi. Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Üstüntaş Köyü'nde yaşayan Alay ailesinin küçük çocukları Çetin (9) ile İsa (14), 4 yıl önce lösemi hastalığına yakalandı. Babasını erken yaşta kaybettiği için ailesinin bakımını üstlenen ağabey Mehmet Alay (19), hasta kardeşleri için seferber oldu. Mehmet, küçük kardeşlerinin tedavisi için öncelikle Gaziantep Üniversitesi'ndeki kaydını dondurdu. Ardından da kardeşleri için hastane aramaya başladı. Ancak Şanlıurfa'daki hastanelerde yer bulamadı. Geçen zaman ise hasta kardeşlerin aleyhine işliyordu. Mehmet, sonunda Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde kardeşlerinin tedavisinin yapılabileceği haberini aldı. Annesi Emine Alay ve kardeşlerini yanına alan Mehmet, hemen Samsun'un yolunu tuttu. Hastaneye giderek kardeşlerini Çocuk Hematoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.
Tunç Fışgın'a emanet etti.

'CANIMIZI BİLE VERİRİZ'
Yapılan muayenede lösemi hastası kardeşlerin yaşamasının ilik nakline bağlı olduğu tespit edildi. Ağabey Mehmet, nakil için gönüllü oldu ve dokular uyumlu çıktı. Hemen ameliyat hazırlıkları yapıldı ve ağabeyden alınan ilikler kardeşlerine nakledildi. İsa ve Çetin'i hayata bağlayan Mehmet, operasyonun ardından kardeşlerinin daha iyi koşullarda yaşaması için inşaatlarda çalışmaya başladı. "Kardeşlerim için memleketteki hayvanlarımızı sattık. Kardeşlerim tam olarak iyileşinceye kadar inşaatlarda çalışacağım" dedi. Ağabeylerinin kendileri için fedakarlıklar yaptığını söyleyen Çetin ve İsa Alay kardeşler ise "Ağabeyimize can borcumuz var. Onu çok seviyoruz" dedi.