GÖÇ AKINI...
1919- 1920'li yıllarda iki sene Yunan işgalinde kalan köy, o tarihlerde dağıldı ve köy halkının çoğu Bursa merkezine göç etti. 10 haneye kadar düşen köy, 1980'den sonra tekrar göç almaya başladı. Yaklaşık 100 villanın bulunduğu köyde hiç köy evinin bulunmadığını belirten Muhtar Yakup Fidan, şunları söyledi: "Özellikle İnegöl, Bursa, İstanbul'dan maddi durumu iyi olan sanayiciler ve iş adamları burayı keşfetti. Köyümüz ormanın güzelliğiyle, doğasıyla, yeşiliyle, havasıyla ilgi odağı olmuştur. Genellikle yazlık amaçlı kullanılan bir köy halini almıştır. Biz köyün öz yerlisi olarak 10 haneyiz. Toplam yüz villa tipi ev var."
HAVASI GİTTİ!
Köyün özünü yitirdiğine dikkati çeken Fidan, köylülerinde arsalarını satarak ya da kendi imkanlarıyla villalara benzeyen ya da villa tipi evler yaptıklarını söyledi. Kendi evinin de villa olduğunu söyleyen Muhtar Fidan, "Biz eski köy şartlarında yetiştik. Boşnak ailelerin evi de villa tipi oldu. O yüzden köy havası ve o ahşap köy evleri kalmamıştır. Hepsi villaya dönüşmüştür. Bizim köyde köylüler de villalara baka baka villalaştı" diye konuştu.
GÖLÜ BİLE VAR
Köyün bir mesire alanı olduğunu anlatan Fidan, sözlerine şöyle tamamladı: "Göletimiz Devlet Su İşleri tarafından sulama amaçlı yapılmıştır. Fakat köyümüze eşsiz bir manzara katmıştır. Bu gölette vatandaşlar balık da tutabiliyor. Gölete bakanlar Trabzon Uzungöl'ü hatırlıyor."