Mezarev

İstinat duvarı kerpiç binanın üzerine çöktü. Evi başına yıkılan iki yavru uykuda can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2011 Güncelleme 11 Nisan 2011, 12:02
Mezarev

İÇİNDEKİLER

Yoksulluk, çaresizlik ve ihmalin yürek sızlattığı olay, dün Erzurum'un Yakutiye İlçesi'nde meydana geldi. Gaziler Mahallesi Pehlivan Sokak'taki istinat duvarı, sağanak yağmur nedeniyle iki göz odadan ibaret olan Altunkanat ailesinin evinin üzerine devrildi. Dermeçatma bina, moloz yığını altında kaldı. Eşi Fatma ve çocukları ile uyumakta olan Gültekin Altunkanat çığlık atarak yardım istedi. İmdadına, biraz önce sabah namazına kalkan annesi yetişti. 70 yaşındaki Hediye Altunkanat, 4 aylık Salih ile 3 yaşındaki Nursima adlı torunlarını sağ çıkarmayı başardı. Daha sonra üzerine dolap devrilen oğlu Gültekin ve gelinine yardım ederek kurtardı. Ancak diğer iki torununa, Salih'in ikizi Can ile 4 yaşındaki Berna'ya ulaşamadı.

'BELEDİYE İHMAL ETTİ'
Sivil savunma, polis ve itfaiye ekipleri enkazı kaldırdığında iki küçük yavru için çok geçti. Ailenin hayatta kalan üyeleri hastaneye kaldırıldı. Semt halkı, belediyeyi suçlarken şu iddiada bulundu: "Duvar iki yıldır su çekiyordu. Dilekçe verdik. 'Duvarı onarın ya da biz yapalım. Yıkılacak' dedik. Bize cevap bile vermediler."

Çatıyı vitrin tuttu
Çatıyı Kerpiç binanının duvarlarının tamamen yıkılmasına rağmen çatının bir bölümü, vitrinden destek alarak ayakta kaldı.

Sinan AYDIN