Devletin verdiği arsa kaçak çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2009 Güncelleme 28 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Devlet, bazen alacağına öyle şahin kesiliyor ki, şaşıyorsunuz. Gülşen Yuva Bolkları, Küçükçekmece İçkumsal'da 20 daire. 1961 yılında Milli Emlak arazisi üzerine yapılmış. ama öyle işgal falan değil. Emlak Bankası işçiler için yaptırıp satmış. Hem tapulu hemde kat mülkiyetlerini de vererek kredi kullandırarak satmış devletin bankası. Bugün dairelerde ikinci kuşak oturuyor. Hepsi emekli. Peki problemleri ne? Kendilerinin geçim sıkıntısından başka sorunları yok. Ama Milli Emlak, 48 yıl sonra yapılan inşaatın 100 metrekare daha büyük olduğunu saptamış. Dolayısıyla, Gülşen Yuva Blokları, kendilerinin değil devletin bankasının yaptırıp sattığı projelerden ve inşaatlardan sorumlu tutuluyor.

15 YIL ARANDILAR

Ve devlet, burada oturan 20 aileye 15 yılda ulaşamamış. 1994 yılında Milli Emlak 100 metrekare fazlalığı tespit edip yazı yazmaya başlamış. Tebliğ edilen bir evrak olmasa da bugüne kadar 20 daireli yerin işgalci gözüktüğü 100 metrekare alan için 46 bin TL borç birikmiş. Ama bu sadace ana borç yani faizi ne kadar belli değil.

BAROYA MÜRACAAT

En yükseği 640 TL emekli maaşı alan site sakinlerinden Tuncer Çip ve Turhan Onuk, İstanbul Barosu'na gidip avukat yardımında bulunmalarını talep etmiş. Baro ise emekli maaşları ve üzerlerine kayıtlı daire gözüktüğü için avukat yardımını reddetmiş. Yani İstanbul Barosu'na göre de 640 TL alıp bir ay bununla ev geçindiren insanlar zengin sınıfına giriyor. Bu arada işgal edilmiş görünen yer için her ay 500 TL ödemeye başlamış site halkı devletten korktukları için. Yapılan ölçümlerde ise sitenin batısında belirlenen arsa tecavüzüne karşın, güneyinde de Milli Emlak'a geçen o ölçekte bir yer mevcut. Ama yetkililerin açıklaması daha da garip. Emlak Bankası konutları yaptırdıktan sonra arsa biraz kaymışmış. Kıt kanaat geçinen 20 ailenin uykularını kaçıran yöneticiler; bu insanlarına yapılan reva mı? Üstelik sizin ölçümlerinize göre batı olan yeri siteye bırakıp, güneydeki yeri alarak sorunu çözmek varken bu insanlara zulüm değil mi?

BİR CEVAP VERİN
Ziraat Bankası Lapseki Şubesi'nde 25 yıl görev yaptıktan sonra 2003'te emekli oldum. İhtiyaç fazlası personel uygulamasıyla Ankara'ya tayin edildim. Ama kadrom hep Lapseki'de kaldı. Banka bana ne yolluk verdi ne de fazla mesai ücreti... (İbrahim Seçkin)
Sayın yetkililer 25 yıl hizmet veren personele bu reva mı? Bir cevap verin.

VAKIFLAR ONARACAK
'Minareler korkutuyor' haberimiz üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü, Manisa Soma'daki Damgacı Camii'nin 2010 yatırım programına alındığını, caminin restore edileceğini bildirdi. Hüseyin Hoca ve Hacı Ömer Camileri'nin minarelerinin halk tarafından bilinçsizce sıvandığını, bunun kısa zamanda giderileceğini ve sıvaların raspa edilerek minarelerin onarılmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bilgisi verildi. Soma'daki vatandaşların bilgisine...

TAŞ OCAKLARI İSYANI
Yeni ilçelerden Sultangazi'nin Cebeci Mahallesi sakinleri taş ocaklarından muzdarip. Daha önce gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe (Gaziosmanpaşa) belediyesi önünde eylemlerde bulunan mahalle sakinleri, sürekli vaat yapıldığını ama sorunlarının çözülmediğinden şikâyetçi. Taş ocaklarından dolayı yazın toz içinde, kışın da çamurla yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Gece gündüz devamlı kum kamyonları geçiyor. Gürültü, trafik ayrı bir dert. Çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Hepsi evde hapis gibi yaşıyor. Çözüm bekliyoruz" diyerek sorunlarını dile getirdiler.

BU MAAŞ AZ
20 yıl Bağ-Kur'lu, geriye kalanı SSK'lı olarak çalıştım. 13 ay da askerlik süresinin bedelini ödedim. 2009'un birinci ayında dilekçe verdim emekli oldum. ilk maaşımı aldım 734 TL. Bu çok az değil mi?

DENEME SÜRESİ
12.9.2009 tarihinde Starkey işitme cihazı aldım. Ürünü deneme süresinde kullandım ve firmaya bana uygun olmadığını söyledim. Alırken, deneme süresi bulunduğunu söylemelerine rağmen değiştirmediler.

SEL TOZU KALDI
Esenyurt Örnek mahallesi, Erzurum Kongre Caddesi'ndeki 1520-1521 ve 1522 sokaklarında hala sel mağdurluğu yaşıyor. Ana cadde ve sokaklar toz içinde. Belediye ne zaman görecek bu durumu merak ediyoruz.