Rönesans kasabası Hilltown açıldı

Rönesans Gayrimenkul’ün Küçükyalı’da eğlence kasabası konseptiyle tasarladığı Hilltown Alışveriş Merkezi, Anadolu Yakası’nın yeni cazibe merkezi olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2017 Güncelleme 28 Ekim 2017, 00:23
Rönesans kasabası Hilltown açıldı

İÇİNDEKİLER

7 farklı şehirde Optimum, Piazza ve Kozzy markalı 8 alışveriş merkezi ile hizmet veren Rönesans Gayrimenkul'ün İstanbul Küçükyalı'daki yeni AVM'si Hilltown kapılarını açtı. Marka karması, Adalar manzarasına sahip restoranları, alışveriş caddeleri, neoklasik mimari yapısı, kolay ulaşılabilir konumu ve geniş eğlence alanlarıyla Anadolu Yakası'nın yeni cazibe merkezi olması için tasarlanan Hilltown, 250 milyon lira yatırım değeriyle hayata geçirildi. Konsept mimarisi Amerikalı mimarlık ofisi Elkus Manfredi Architects tarafından hazırlanan Hilltown'da 63 bin metrekare kiralanabilir alan ve yaklaşık 2 bin metrekare eğlence alanı yer alıyor. 200 mağaza, 9 sinema salonu, 40 cafe-restoran ve 2 bin 400 araçlık otoparkın bulunduğu AVM'de ayrıca, yaklaşık bin 600 metrekarelik ücretsiz açık çocuk oyun alanı ve 2 bin 700 metrekarelik çok amaçlı konser alanına yer verildi.


Hilltown'ın açılış kurdelesi Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın da katıldığı bir törenle kesildi.

LEED GOLD ADAYI OFİSLER
Zengin marka karması ile dikkat çeken Hiltown'da doluluk oranını yüzde 96'ya ulaştı. Hilltown'un 8 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ofis bloğu Leed Gold Sertifikası adayı. Küçükyalı Metrosu'na 250 metre mesafede yer alan AVM, İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni yapılacak Marmara Üniversitesi yerleşkesi ile Turkcell, Bosch ve TED Rönesans Koleji gibi yerleşkelere komşu bir konumda bulunuyor. Rönesans Gayrimenkul Genel Müdürü Hasan Şimşek, ilk defa açık alanı bu denli fazla bir AVM yaptıklarını belirterek "Yeme içme alanlarına daha fazla yer verdik" dedi. Hiltown'ın metropol insanının nefes alabileceği alışveriş ve eğlence kasabası konseptinde tasarlandığını anlatan Şimşek, "AVM'miz adını da küçük bir şehri andırdığı için aldı" dedi.

2020'YE KADAR 1,5 MİLYAR EUROLUK YATIRIM
Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, İzmir'de iki proje ile Bursa ve Antalya'daki projeler için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Anadolu'da en fazla yatırım yapan gruplardan biri biziz ve Anadolu her zaman ilgi alanımızda olmaya devam ediyor. Rönesans Gayrimenkul olarak 2020'ye kadar 1,5 milyar euroluk yatırım hedefimiz bulunuyor" dedi.

Yavuz KARAMAN