Yok böyle bir fiyat

TATA Motors, Williams F1 ve Jaguar ortaklığında üretilen yüksek teknoloji ürünü araç 1 milyon 800 bin liradan başlayan fiyatlarla meraklıları ile buluşacak.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2011, 18:14
Yok böyle bir fiyat

İÇİNDEKİLER

Lüks otomotiv markalarından Jaguar'ın, Williams F1'ın tecrübeli mühendislerinin katkısıyla tasarladığı araç, dünyanın en yüksek performansını sağlayan çevre dostu otomobili olarak adlandırıldı. Süper araç ile çok düşük emisyon (99g/km CO2) ölçümü gözlemleniyor. Araç normal motoru yanında iki elektrikli motorla, 90 kilometreye 3 saniyeden daha az sürede ulaşıyor.



Hafif ağırlıkta ve tamamen karbon fiber saşiye sahip olan C-X75'in azami sürati ise 328 km/s. İleri teknoloji ile donatılan araçtan sadece 250 adet üretilecek. Jaguar marka tasarımcısı Adrian Hallmark, "Bugün C-X75 ile devrim yapacak süper bir aracı tanıtmak için buradayız. Araç süper yüksek performansı ve düşük emisyon oranı ile bir ilk. Müşteriye ulaşmak için 2 ila 2.5 yıl süren bir projede Williams F1 mühendisleri ile çalıştık. Aerodinami, süspansiyon ve hibrid teknolojileri konularındaki tecrübelerinden yararlandık" diye konuştu.

TATA Motors Yöneticilerinden Carl Peter Forster ise, "Bu geleceğin arabası, bu nedenle TATA projenin içerisinde, hayal gibi görünen bir proje gerçege döndüğü için mutluyum' ifadelerine yer verdi.