Swapta ilk Çin Yuanı kullanıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ‘Çin Merkez Bankası ile yenilenen swap anlaşması çerçevesinde Çin Yuanı fonlamasının ilk kullandırımları 18 Haziran’da yapıldı’ açıklaması yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Haziran 2020 Güncelleme 20 Haziran 2020, 06:59
Swapta ilk Çin Yuanı kullanıldı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Çin Merkez Bankası ile yenilenen swap (para takası) anlaşması çerçevesinde Çin Yuanı (CNY) fonlamasının ilk kullandırımlarının 18 Haziran'da yapıldığını kaydetti.

Bu sayede ilgili bankalar aracılığı ile çeşitli sektörlerdeki Türk şirketlerinin, Çin'den ithalatlarını CNY cinsinden ödeme yaparak gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Swap anlaşması kaynaklarının kullanılmış olması, uluslararası ticaret ödemelerinde yerel para kullanımı ve Türk firmalarının uluslararası likiditeye erişimi açısından önem arz etmekte olup, her iki ülke arasındaki mali işbirliğini de güçlendirecek bir adım olarak değerlendirilmektedir. Ticari bankalar da uluslararası faaliyetlere ilişkin ürün yelpazelerini, swap anlaşmasını dayanak alan bir strateji ile genişletebilecektir."