Emekli intibak maaş zammı ne kadar olacak

Milyonlarca SGK SSK BAĞKUR emeklisi intibak yasasının çıkmasını bekliyor. İntibak yasası ile birlikte maaşlar arasındaki haksızlıklar da giderilecek.

Giriş Tarihi 14 Mart 2019, 11:36 Güncelleme 30 Mart 2019, 10:40
Emekli intibak maaş zammı ne kadar olacak

İÇİNDEKİLER

2019 yılı SGK SSK BAĞKUR emekli maaşı intibak yasası son dakika gelişmeleri oldukça merak ediliyor. Milyonlarca emekli intibak maaş zammı ne kadar olacak diye soruyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

HERKESE FARKLI ZAM

2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farklı zamlar söz konusu olacak. Yani düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lı 50 ile 355 lira arasında zamdan yararlanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği, yapılacak bir intibak düzenlemesinin yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacağını ifade ediyor..

EMEKLİ İNTİBAK YASASI SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EŞİT PRİME EŞİT AYLIK

Türkiye Emekliler Derneği Genel Eğitim Sekreteri Arif Yıldız, sigorta mevzuatlarının eşitliği sağlayacak şekilde değiştirilmesinin yolunun intibaktan geçtiğini söyledi. Yıldız, "Emekli olunan tarihlere bakılmaksızın prim kazançları ve gün sayıları eşit olanlara, aynı aylığın ödenmesini istiyoruz" dedi. Derneğin Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu da çözümün yasa yoluyla sağlanabilmesi için çalıştıklarını belirtti.