Marketlerin gram oyunu ortaya çıktı! İndirim yapmış gibi yapıp...

Tanzim satıştan sonra fiyat indiren marketlerin yeni oyunu ortaya çıktı. İndirim yapmış gibi etiket koyan marketler, aslında ürünün ‘400 gramının’ fiyatını yazdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2019 Güncelleme 26 Şubat 2019, 10:12
Marketlerin gram oyunu ortaya çıktı! İndirim yapmış gibi yapıp...

İÇİNDEKİLER

Marketler zam için bahane üretme konusunda ihtisas yaparken, markalar da gizli fiyat artışı oyunları ile şapka çıkarttırıyor. TAKVİM, tüketicinin cebine göz dikenleri ifşa etmeye devam ediyor. Tanzim satıştan sonra fiyatları düşürmüş gibi yapan marketlerin oyunu ortaya çıktı. İstanbul Beylikdüzü'nde bir market sebze-meyve reyonunda büyük puntolarla sivri bibere 5.95 lira fiyat etiketi koydu.



Biberin bir nebze makul etiketini gören vatandaş, sepetine koyduğu biberin kasada fiyatını anlayınca şok yaşadı. 1 kilo biberin kasadan 14.87 liraya geçmesine, market görevlilerinin açıklaması ise "400 gramı 5.95 lira" şeklinde oldu. Büyük puntolarla yazılan 5.95 lira etiketinin altına küçük puntolarla 400 gram yazılmıştı.



ÖRTÜLÜ ZAM VAR
Markalar da son dönemde gizli zammın yolunu, ürünlerin gramajları ile oynayarak buldu. Özellikle ayran, peynir, bisküvi, çikolata ve sütte; vatandaşın alıştığı ambalajların içi boşaltılıyor. Ürünlerin miktarları 5, 10, 100, 200 gram indirilerek gizli zam yapılıyor.