Fırsatçılar tavuk fiyatlarına yüzde 200 zam yaptı

Yumurtadan civ civ değil zam çıktı! Tavuk etinin fiyatı yüzde 200 arttı. 1 kilo göğüs eti 30 liraya ulaştı. Kanat 21 TL’ye kanatlandı. Adana Kasaplar Odası Başkanı üreticilerin fırsatçılık yaptığını açıkladı. Süreç böyle devam ederse tavukçuları kapatacağını vurguladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2018 Güncelleme 26 Eylül 2018, 04:48
Fırsatçılar tavuk fiyatlarına yüzde 200 zam yaptı

İÇİNDEKİLER

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik fırsatçıları da harekete geçirdi. Izgarası, haşlaması, tatlısı yapılan tavuk bir anda kıymetli hale geldi! Beyaz ete 9 ayda yüzde 200'ün üzerinde zam yapıldığı belirtildi. Tavuk göğsünün fiyatı 2 hafta önce 18 TL iken şimdi 30 TL'ye yükseldi. Ocak ayındaki kilosu ise 10 TL'ydi. Tavuk kanadının kilosu da uçuşa geçti. Zira 1 kilo tavuk kanat ocakta 7.70 lirayken bugün 21 liradan etiketlendi. 'KENDİLERİ YERLER...'
Tavuk eti fiyatı sadece vatandaşı değil esnafı da isyan ettirdi. Adana Kasaplar Tavuk Balık Eti Şarkütericiler Odası Başkanı Saruhan Yağmur, tavuk eti fiyatını yüzde 200 artıran üreticilerin fırsatçılık yaptığını söyledi Yağmur, "Bu süreç böyle devam ederse yönetim kurulu kararıyla tavukçuları 3 gün süreyle kapatırım. Ondan sonra üreticiler tavuklarını kendileri yer" dedi.



ZAM PAZARI
Sadece tavuk eti değil pazarlar da zamdan nasibini aldı. Sebzesiyle meyvesiyle ünlü İzmir'deki pazar tezgahlarında adeta ateş çıktı. Şirinyer semtinde kurulan pazar yerlerinde, ürünlerin fiyatları cep yaktı. Kavacık üzümünün kilogramı 7- 8 lira arasında satıldı. Taze fasulye ile börülce ise kilogramı 10 liradan alıcıya ulaştı.



GRAM FARKI!




HİLELİ ETİKET
DEFACTO mağazasına giden vatandaşın aldığı kazağın üzerinde peşin fiyatın 69.99 TL, taksitli fiyatın ise 77.77 TL olduğu yazılıydı. Ancak etiketi kaldıran vatandaş şoka uğradı. Çünkü etiketin üzerinde 59.99 TL yazmaktaydı.

KASADA ŞOK
Marketlerdeki gram oyunu bitmek bilmedi. Tüketici üzerinde 600 gram yazan bu ketçabı alıp kasaya gitti. Fişini alınca şok geçirdi. Çünkü fişte ürün 750 gram olarak görülmekteydi.



VATANDAŞ
KEKİKLEME!
Migros'un internetten yaptığı satışlar şaşkınlık yarattı. 25 gram taze kekik paketlenip üzerine de 3.99 TL yazıldı. Ancak sepet fiyatı ise 6.45 liraydı. Şirket yetkilileri "Eski görsel kullanılmış. Daha sonra hatalı görsel kaldırılmıştır" dedi.