Nevruz bereketi

Nevruz Bayramı tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen İranlılar akın akın gelmeye başladı. Van’dan giriş yapan kafile çiçeklerle karşılandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2017 Güncelleme 19 Mart 2017, 00:00
Nevruz bereketi

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen çok sayıda İranlı turist, Kapıköy Sınır Kapısı'nda çiçeklerle karşılandı. Van'daki alışveriş festivaline denk gelen nevruz tatilini değerlendirmek için 4 günde 7 bin 280 turistin geldiği kentte, Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafın da yüzü güldü. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetim kurulu üyeleri ile acente ve otel işletmecileri, sınır kapısından giriş yapan turistleri karanfillerle karşıladı.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Kentte "Van Shopping Fest" adı altında 15 Mart-5 Nisan'da düzenlenen alışveriş festivaline denk gelen İran'daki nevruz tatili, dört bir yanı ışıklarla renklendirilen caddelerde Farsça duyurularla ürünlerini tanıtan esnafı sevindirdi. Yaptıkları alışverişle kente canlılık kazandıran İranlı turistler, lokantalarda da yoğunluğun oluşmasını sağladı.

Ülkemize gelen İranlı turistleri sınır kapısında yetkililer çiçeklerle karşıladı. Bu yıl ülkemize 2 milyondan fazla İranlı turistin gelmesi bekleniyor.