AfiyETle yiyeceğiz

Kırmızı et fiyatlarında indirim müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, önümüzdeki hafta Et ve Süt Kurumu’nun 22 liradan et satacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2016 Güncelleme 15 Temmuz 2016, 01:37
AfiyETle yiyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Hem vatandaşın bütçesini zorlayan hem de enflasyonu vuran kırmızı ette indirim göründü. Kırmızı et fiyatlarında önümüzdeki haftadan itibaren 5-6 liralık indirim yolda. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, önümüzdeki hafta Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) 22 liradan et satacağını, bu adımın en çok tüketimin gerçekleştiği İstanbul'da tüketiciye et fiyatlarında 5-6 lira düşüş olarak yansıyabileceğini söyledi.

İNDİRİM HAFTAYA
Ertem, "Tarım ve hayvancılıkta ciddi bir fiyat regülasyonu yapmamız lazım. İlk defa Et ve Süt Kurumu fiyat regülasyonu yapmak üzere harekete geçiyor. İstanbul et tüketiminde çok önemli bir merkez... İlk önce buradaki fiyat regülasyonunu sağlamamız, oligopol yapıyı, spekülasyonu ortadan kaldırmamız lazım" dedi. "Şu anda 23.5 lira civarındaki karkas et İstanbul'da 22 liradan satılmaya (ESK tarafından) başladığı zaman tüketiciye yansıyan et fiyatlarında 5-6 lira indirim olacaktır" ifadesini kullanan Ertem, Et ve Süt Kurumu'nun 22 liradan et satışına önümüzdeki hafta başlayacağını da kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi 2015 yılı itibarıyla 1.15 milyon ton seviyesinde bulunuyor.