Osmanlı harekatı

Dev satışla Garanti Bankası'ndaki hissesini yüzde 10'a düşüren Ferit Şahenk'in yeni bir hamle ile elindek i Osmanlı Bankası'nı canlandıracağı iddia ediliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2014 Güncelleme 21 Kasım 2014, 00:39
Osmanlı harekatı

İÇİNDEKİLER

Garanti Bankası'ndaki hissesini yüzde 10'a düşüren Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in bankacılık alanında sürpriz bir planının olduğu öne sürüldü. Şahenk'in, bir zamanlar bünyesine dahil ederek faaliyetine son verdiği bir bankayı yeniden dirilteceği iddiaları gündeme oturdu. Doğuş Holding, önceki gün itibariyle 2010 yılından bu yana eşit hissedar olduğu İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'ya Garanti Bankası'ndaki yüzde 14.89'luk hissesini daha 5 milyar 497 milyon TL'ye (2.5 milyar dolar) sattı. Gerçekleşen bu satış ile birlikte Doğuş Holding'in Garanti Bankası'ndaki payı yüzde 10 seviyesine düştü. Daha önce bankanın yüzde 24.9'una sahip olan BBVA, hissesi ise yüzde 39.9'a çıktı. Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, Ferit Şahenk'in Yönetim Kurulu Başkanı ve Ergun Özen'in de Genel Müdür olarak görevine devam edeceği bildirildi.

YENİDEN KURULACAK!

Finans dünyasının yakından takip ettiği dev satışın ardından gündeme damga vuracak bir iddia ortaya atıldı. İddialara göre; yeme-içme ve turizm sektörüne yönelik yaptığı satın alma ve yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Şahenk'in, 2001'de bünyesine kattığı Osmanlı Bankası'nı yeniden canlandıracak.

TÜRKİYE'NİN YENİ NAKİT ZENGİNİ

Gerçekleşen dev satış sonrası 2.1 milyar dolar nakiti bulunan Ferit Şahenk'in kasasına 2.5 milyar dolar daha girecek. Böylece 4.6 milyar dolar ile Şahenk'in Türkiye'nin nakit zenginleri sıralamasında birinciliğe yerleşmesi bekleniyor.