Emekli ek gelir bekliyor

Emekliler, hem Çalışma Bakanlığı'na hem de bankalara seslendi: Bayram sonrasında bir araya gelin, bir an önce promosyon müjdesini verin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 00:00
Emekli ek gelir bekliyor

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 10.5 milyon emekli promosyon müjdesi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın promosyon için devreye girerek bankalarla masaya oturmasına sevinen emekliler, artık mutlu sona ulaşılmasını istiyor. "Promosyon memurlar gibi bizim de hakkımız" diyen emekliler, hem Çalışma Bakanlığı'na hem de bankalara "Bayram sonrasında bir araya gelin, bir an önce promosyon işini sonuçlandırın" şeklinde sesleniyor.

'REKABETİ KIZIŞTIRIN'

TAKVİM'i arayan emekliler, Çalışma Bakanlığı'nın sadece kamu bankalarıyla değil, özel bankalarla da görüşmesini talep ediyor. Bu şekilde rekabetin kızışacağını belirten emekliler, "Bu rekabet de promosyonu iyi bir rakama ulaştırabilir" ifadesini kullanıyor. Emekliler, "Bizim için bankalara yılda yaklaşık 120 milyar lira yatıyor. Buradan kazanan bankalar kesenin ağzını açsın" diye konuşuyor. Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un bir süre önce yaptığı "Özel bankalarla pazarlık masasına oturulursa promosyon 800-900 liraya çok rahat çıkabilir" şeklindeki açıklaması da emeklileri umutlandırıyor.

ÖZEL REKABET

Promosyon beklentileri sürerken, özel bankalar arasında da emekli maaşlarını kapma konusunda rekabet yaşanıyor.
Bankalar, maaşlarını kendilerine taşıyan emeklilere çeşitli vaatlerde bulunuluyor.
Bazı bankalar para, bazıları da hediye puan teklif ediyor. Ayrıca maaşını taşıyan emeklilere kredi kolaylığı, ücretsiz işlemler gibi fırsatlar da sunuluyor.

'TORBA'YA BAYRAM MOLASI

Torba yasa tasarısının görüşmelerine bayram molası verildi. Genel Kurul'da 31 Temmuz'da 'aç-kapa' yapılacak. Meclis Genel Kurulu bayram sonrası 4 Ağustos günü toplanacak.
Genel Kurul bayramdan sonra 15 Ağustos'a kadar çalışacak. Genel Kurul'da Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın da görüşülmesi bekleniyor.