İtalya'nın adresi İstanbul

Arıkan Yapı, Emaar ile el sıkıştı: İtalya'dan esinlenilerek tasarlanan Toskana Vadisi'ne, 130 milyon $'lık yatırım ile tek katlı villalar geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2014 Güncelleme 28 Mayıs 2014, 00:34
İtalya’nın adresi İstanbul

İÇİNDEKİLER

Emaar Türkiye'nin geliştirdiği İstanbul Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi projesi, Arıkan Yapı'nın eseri Park Village 'tek katlı yaşam konsepti' ile birleşti. Toskana Vadisi 3. Faz'da yapılan işbirliği ile Emaar, ana proje geliştirici ve arazi sahibi olarak projede yer almaya devam ediyor. Arıkan Yapı, 3. fazı, ortak alanları ve dış cephe görüntüleri Toskana Vadisi'nin diğer fazlarıyla aynı şekilde dizayn edilmiş tek katlı villalar olarak inşa edecek. Böylece projeye, 3 katlı, 2 katlı villalar ve villa dairelerden sonra, tek katlı villalar ilave olacak. 700 milyon dolar yatırımla Büyükçekmece'de hayata geçen İtalya'nın Toskana Vadisi'nden esinlenilen projenin ilk 2 fazına eklenen 3. faz için de 130 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

2017'DE TESLİM
Müstakil villa yaşamı alanında dünya çapında bir proje olma yolunda ilerleyen Toskana Vadisi'nin 3. fazının 2017 sonunda teslim edileceğini söyleyen Arıkan Yapı Başkanı Habip Arıkan, villaların fiyatlarının 475 bin dolar ile 2 milyon 450 bin dolar arasında değiştiğini kaydetti. Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban ise, Emaar'ın Türkiye'de yatırımlara devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Emaar'ın Türkiye'deki ikinci projesi Emaar Square Çamlıca'da yer alıyor. Eylül'de bu projenin içinde yer alan Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezinin lansmanını yapacağız. Yeni yatırım arayışlarımız da devam ediyor."

KÖY MEYDANI
İtalya'nın Toskana Vadisi'nden esinlenilerek hayata geçirilen proje, ülkenin mimari dokusunu, doğal taşlarını, bitki örtüsünü ve Akdeniz kültürünü taşıyor. Toskana Vadisi 3. Faz'da, Akdeniz medeniyetlerinin en önemli değerlerinden olan bir köy meydanı tasarlandı. Meydanda; köy kahvesi, köy fırını, köy bakkalı ve kütüphane bulunuyor.

RAKAMLARLA TOSKANA VADİSİ 3. FAZ
Bin 68 dönüm arazi içinde yer alıyor. 8 tipte 187 adet villadan oluşuyor. Villaların büyüklükleri 179 ila 694 metrekare arasında. 950 ila 4 bin metrekare arasında büyüklükte bahçeler bulunuyor. 130 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiyor. Villa fiyatları 475 bin dolardan başlıyor.

ENTEGRE YAŞAM ALANI
Emaar Properties PJSC'nin ülke iştiraki olan Emaar Türkiye, 2009 yılında yaşamın başladığı Toskana Vadisi ile Türkiye pazarına adım atmıştı. Türkiye'deki ilk entegre yaşam alanı olarak tasarlanan Toskana Vadisi'nin ilk 2 etabı sahiplerine teslim edildi.

İŞTE HAYAT
Selimoğlu İnşaat, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketleri SVR Grup'u kurarak kentsel dönüşümde atağa geçti. Grup, İstanbul Fikirtepe'de Businist Office projesini hayata geçiriyor. Avrasya Tüneli'nin çıkış noktasında yer alacak E5 cepheli proje; Marmaray'dan metroya ve Kalamış Marina'ya kadar tüm yolların kesiştiği noktada, 2 etap halinde hayata geçirilecek. Tanıtımı yapılan 1'inci etap; 116 bin metrekare inşaat alanında 3 blok halinde yükselecek. 1'inci etapta, toplamda 393 ofis ünitesi ile 22 adet ticari alan yer alacak. SVR Grup adına konuşan Aydoğan Selimoğlu, toplam yatırım değeri 550 milyon lira olan projede metrekare satış fiyatlarının 4 bin dolar ile 6 bin dolar arasında olduğunu söyledi. Lansmana özel cazip fırsatlar sunduklarını vurgulayan Selimoğlu, projenin yüksek prim potansiyeli ve yarattığı katmadeğer ile daha lansman yapılmadan yerli-yabancı yatırımcılardan ilgi gördüğünü kaydetti.

ÇALIŞAN DOSTU
"Öyle bir proje tasarladık ki; burada çalışanlar evlerine dönmek istemeyecek" diyen Selimoğlu, şöyle devam etti: "Kat bazında tasarlanan balkonlu ofisler ile; çalışanlara verimli olduğu kadar, konforlu çalışma alanları sunduk. Çarşı katında yer alan mağazalar ile; hem yakın çevresine, hem de üzerinde yer alan ofis katlarına hizmet veren dinamik ve ferah sokak dokusu tasarlandı."

YATIRIM DEĞERİ 550 MİLYON LİRA
Businist Office 550 milyon liralık yatırımla hayata geçiyor. Metrekare satış fiyatları 4 bin dolar ile 6 bin dolar arasında değişiyor. Projenin 1'inci etabının toplam inşaat alanı 116 bin 600 metrekare. Kule A'da 190 adet ofis, Kule B'de 189 adet ofis, Kule C'de 14 adet ofis olmak üzere toplam 393 adet ofis bulunuyor. Ofislerin büyüklükleri 45 ila bin 250 metrekare arasında değişiyor. Zemin katta yer alan 22 adet ticari alan; 60 ile 380 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip. Bin 24 araçlık kapalı otoparkı var.

'PROJE YÜZDE 65 PRİM SAĞLAYACAK'
VARTAŞ Grup Başkanı Ömer Faruk Barata, "Businist Office'e yabancılar yoğun ilgi gösteriyor. Satışın yüzde 33'lük kısmını yabancı yatırımcının oluşturacağını öngörüyorum" dedi. Barata, projenin, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olmaya aday olduğunu ve yüzde 65 prim sağlamasını beklediklerini söyledi. Rochel Yapı Başkanı Hasan Çubukçu ise, projenin lokasyonu ve nitelikleri ile yatırımcısına kazandıracak bir proje olarak öne çıktığını vurguladı.

DEMİR ROMANCE'DAN KİŞİYE ÖZEL ÖDEME
Demir İnşaat, İstanbul Beylikdüzü'nde yükselen Demir Romance Projesi için yeni bir kampanya başlattı. Projede 11 bin 500 lira peşinat, 2 bin 450 liradan başlayan taksitler veya 24 ay sıfır faiz kampanyalarının yanı sıra 'kişiye özel ödeme planı' da sunuluyor. 14 farklı daire ve 28 villa seçeneği ile inşa edilen proje, 2014'te 228 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı.

2015 GAYRİMENKUL FONLARININ YILI
EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketini kurmak için SPK'ya başvurduklarını söyleyerek, "SPK'nın ilgili düzenlemeleri 1 Temmuz 2014'te yürürlüğe girecek. SPK'nın tebliği ile Türkiye'de ilk defa gayrimenkul yatırım fonları hukuki altyapıya kavuşacak" dedi. Çelik, böylece 2015'in, gayrimenkul yatırım fonlarının yılı olabileceğini kaydetti.

Özlem KAMER TERCANLI