Babasını dinlemedi köşeyi döndü

Babası okuyup avukat olmasını istedi. David ise okuldan kaçıp, bilgisayarla ilgilendi. Sonunda liseyi terk etti. Kurduğu tumblr.com'u 1.1 milyar dolara satıp, 26 yaşında zengin oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 00:00
Babasını dinlemedi köşeyi döndü

İÇİNDEKİLER

İnternet blog ve sosyal ağ sitesi Tumblr'ın sahibi David Karp, 26 yaşında internet sektörünün en genç milyarderi oldu. ABD'li internet devi Yahoo, Karp'ın bloğu Tumblr'ı satın almak için 1.1 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı. David'in milyarderliğe giden hikayesi ise hayli ilginç... Müzisyen babası Michael Karp, oğlu David'i çocukken bilgisayardan yıllarca uzak tuttu. Okumasını ve avukat olup, iyi bir aile kurmasını istedi. David ise ortaokul 2'nci sınıfta biriktirdiği harçlıklarla babasından gizli 51 dolara ikinci el bilgisayar aldı.

GERİ ZEKALI OLDUĞUNU SANDILAR
Okulda büyük zorluklar yaşayan David, ailesi tarafından 'zekasında problem mi var?' denilerek, doktora götürüldü. Doktor, David'in zekasının dahi derecesinde olduğunu, okul ve derslerin onda heyecan yaratmadığını söyledi. Okulu sevmeyen David, bilgisayarlarla uğraşmaya başladı. 13 yaşında ilk programını yazdı ve ailesine 80 bin dolar kazandırdı. 14 yaşında da babası için bir hesap yazılımı yaptı ve ailenin giderlerini daha düzenli bir hale getirdi. 15 yaşında, lise 2'nci sınıfta okuldan ayrıldı. 20 yaşında 2007 yılında, New York'taki bir apartman dairesinde Tumblr'ı kurdu.

100 MİLYON KULLANICISI VAR
Satın alma gerçekleştiğinde Tumblr, Facebook'un 1 milyar dolar ödediği Instagram'ı geçerek, en yüksek bedelle el değiştiren sosyal medya sitesi olacak. Tumblr'ın, ilgi çekici uygulamaları ile özellikle mobil platformda ciddi popülaritesi var. Site, Twitter ve Facebook kadar popüler olmasa da 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip ve üye sayısı her geçen gün artıyor. 217 milyon aylık ziyaretçisi var.

15 YAŞINDA OKULU BIRAKTI
Tumblr'ın genç sahibi David Karp'ın ilginç bazı özellikleri şöyle: Mannhattan'da doğdu, New York'ta yaşıyor. 15 yaşında okulu bıraktı, eğitimine evde devam etti. Sadece çay içiyor, kahveyle ise arası yok. Dünya turu yapmayı çok seviyor. Son durağı Londra olmuş. Uyku için sıkı kuralları var. Yatak odasına laptop girmiyor. İşe yürüyerek gitmeyi tercih ediyor. Milyarder olmasına rağmen işini seviyor ve Tumblr'da en az 30 yıl daha çalışmayı istiyor. Klasik araba tutkunu ama daha çok kiralık araba kullanıyor. Motosiklet kullanmayı da çok seviyor.