İşte hayaller

Çocukluk çağında kimi oyuncu, kimi subay, kimi sporcu olmak istiyordu... Hayallerindeki meslekleri yapmadılar ama iş hayatında başarıyı yakaladılar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2012 Güncelleme 05 Kasım 2012, 00:00
İşte hayaller

İÇİNDEKİLER

Hepimiz çocukken hayaller kurarız. Kimimiz doktor, kimimiz öğretmen, kimimiz astronot, kimimiz sporcu olmak ister. Bugün iş dünyasına yön veren isimler de çocukken bunun gibi hayaller kurdu. Zaman içinde değişen fikirleri ve koşullar nedeniyle başka yolculuklara sürüklendiler. Ancak hayatın onları sürüklediği noktalarda başarıyı yakaladılar. İşte bazı patronlar ve üst düzey yöneticilerin çocukluk hayalleri:

İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murad Kızıltaş: Çocukluğundan itibaren tam bir basketbol tutkunu. Kızıltaş, spor kulübüne yazılmak için izin istediğinde babası ona, 'Sporu fabrikanın merdivenlerini çıkarken yaparsın' diyerek engellemiş. Bugün İnci Deri'nin başındaki isim olan Kızıltaş, boş zamanlarında basketbol oynuyor.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül: Çocukken fabrika sahibi olmak istiyordu. Bunun nedenini bir şeyler üretme isteğine bağlayan Ömer Yüngül, bu yüzden makine mühendisliği eğitimi almayı seçmiş. Ömer Yüngül, "32 yıllık çalışma hayatım boyunca hep üretimde çalışmakla, bir yerde istediğim oldu" diyor.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Sani Şener: İdealindeki meslek deniz subayı olmaktı. Bu hayalini nispeten gerçekleştiren Şener, 18 aylık yedek subaylığını denizci olarak yapmış. Denizcilik ideali olsa da ilerleyen yıllarda mühendislik ön plana çıkmış. Dünyaya yeniden gelse yine kesinlikle mühendis olmayı tercih edeceğini söyleyen Şener, bugün bulunduğu konumdan memnun.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş: Hayallerini süsleyen meslek oyunculuktu. İlkokulda başlayan oyunculuk ve opera deneyimi, TRT Çocuk Saati programının kadrosuna geçmesiyle devam etti. Radyo ve televizyonda pek çok program ve dizide seslendirme yapan Ateş, üniversite yıllarında da seslendirme ve oyunculuğu sürdürdü. Üniversiteyi bitirdikten sonra annesinin isteğiyle İş Bankası'nın müfettiş yardımcılığı sınavına girip kazanan Ateş, sanatla bağını kopartmadı.

Anadolu Grubu'nun patronu Tuncay Özilhan: Çocukluk hayali basketbolcu olmaktı. Uzun yıllar basketbol oynayan Özilhan için bu spor hobi olarak kaldı. Ancak Özilhan'ın basketbola olan tutkusu, Anadolu Efes Spor Kulübü'nü kurdurdu. 1976 yılında kulübü kuran Özilhan, basketbol maçlarının da sıkı takipçisi.