Yılbaşı hediyesi

Bazı firmalar müşterilerine yılbaşı hediyesi göndermeyip, Van'a yardım etti VakıfBank çocuklara mont, Teknosa ısıtıcı gönderdi. İş Bankası ise okul yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2012 Güncelleme 05 Ocak 2012, 02:31
Yılbaşı hediyesi

İÇİNDEKİLER

Van ve çevresinde meydana gelen deprem felaketinin ardından şirketler, yıl içinde yaptıkları yardımların yanı sıra yılbaşı hediyelerini de unutmadı. Bazı firmalar yılbaşı için gönderdikleri promosyonlar yerine bu yıl Van depremzedelerine yardımı tercih etti.

DOSTLAR ADINA YARDIM
Teknosa hediye göndereceği kişilere birer mektupla bu yıl promosyon dağıtmadığını, bunun yerine Van'a ısıtıcı göndereceğini duyurdu. Şirket bölgeye iki parti halinde 2 bin ısıtıcı ulaştırdı. TAKVİM'e açıklama yapan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, "Yeni yılda hem bizim hem de dostlarımız adına gönderdiğimiz ısıtıcılılarla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yanında olmaya devam ettiğimizi ve edeceğimizi göstermek istedik" dedi. Hediye yerine Van'a yardım yapan bir diğer kuruluş ise VakıfBank oldu. VakıfBank da promosyona ayrılan bütçe ile bölgedeki 3-11 yaş arasındaki çocukların hepsine mont gönderdi. "Çocuklar yeni yıla girerken bir nebze olsun ısındılar" diyen VakıfBank Kurumsal İletişim Müdürü Aslıhan Ahıskal, "VakıfBank ailesi olarak Van'da yaşanan zor günlerin bitmediğini biliyoruz. Her yılbaşında gönderdiğimiz hediyeler yerine bu yıl Van'daki çocuklarımıza yardım ettik" dedi. Öte yandan Türkiye İş Bankası çalışanlarının topladığı bağışlarla yapılan prefabrik okulda da eğitim başladı. 4 derslik ve öğretmenler odasından oluşan prefabrik okulda 400 ilköğretim öğrencisi eğitim görüyor.

2 MİLYAR TL ÖDENEK
Vanlılar'a müjde veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 bütçesinden arta kalan 2 milyar liralık ödeneği bölgeye göndereceklerini açıkladı. Deprem bölgesinde 3 bin 984 kalıcı konutun temelinin atıldığını, 11 bin konutun da ihale çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, "İnşallah bu ayın sonuna kadar çadır kent diye bir şey kalmayacak" dedi.