9 milyona satılık ada

Bodrum'un Salih Adası'ndaki 32 dönümlük arazi ve üzerinde bulunan tripleks villa, TMSF tarafından 9 milyon liraya satışa çıkartılıyor. 650 metrekarelik lüks villada yok yok...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2011 Güncelleme 03 Aralık 2011, 02:16
9 milyona satılık ada

İÇİNDEKİLER

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 13 adet taşınmazı 19 Aralık'ta satışa çıkaracak. Toplam 75 milyon TL muhammen bedelle satışa sunulacak taşınmazlar arasında Bodrum'daki Salih Adası'ndaki 32 dönümlük arazi ve üzerindeki tripleks villa dikkat çekiyor. TMSF, Egebank'a el konulmasıyla bünyesine geçen bu arazi ve üzerindeki villaya, 9 milyon lira bedel biçti. Güvercinlik'ten 2 mil açıkta olan Salih Adası, Milas- Bodrum Havalimanı'na yaklaşık 10 kilometre mesafede. Adaya, tekneyle 20 dakikada ulaşılabiliyor. Arazi, adanın en beğenilen koylarından birine sahip. 650 metrekarelik villada 3 ebeveyn banyolu oda, 3 normal oda, 2 banyo, 2 salon, 1 yemek alanı, 1 mutfak, iç avlu, 3 teras var.


ESKENAZİ'NİN ADASI
TMSF, 2008'de Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel'in İsviçre'de banka almak için 7.2 milyon dolar ödediği Elie Eskenazi'nin Salih Adası'na el koymuştu. Demirel ile Eskenazi arasında yapılan hisse devir sözleşmesi iptal edilmiş, daha sonra da 7.2 milyon dolar karşılığı Eskenazi'nin Türkiye'deki malvarlığı konusunda araştırma yapılmıştı. Eskenazi'nin 2006'da Salih Adası'nı bir şirkete muvazaalı olarak sattığı belirlenmiş, bu işlem iptal edilerek, adaya el konulmuştu.

BAHÇESİNDE BİN 400 ZEYTİN AĞACI VAR
Arazisinde 10 adet tekne veya yatın rahatlıkla yanaşabileceği iskele ile dinlenme alanı bulunan villanın etrafı, bin 400 zeytin ağacıyla çevrili. Peyzaj düzenlemesi yapılan villanın bahçesinde bin adet süs bitkisi de bulunuyor. Villada, deniz suyunu içme suyuna çeviren arıtma sistemi, jeneratör ve sarnıç da yer alıyor.



Hasan AY