Sözleşmeli sağlıkçıya 300 liralık müjde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2011 Güncelleme 11 Nisan 2011, 12:43
Sözleşmeli sağlıkçıya 300 liralık müjde

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli sağlık personeline iyi haber geldi. Sağlık-Sen'in bir çalışan için açtığı davayı görüşen Danıştay 11. Dairesi, Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı mezunu sözleşmeli personelin ücretinin, yeni öğrenim durumu göz önünde bulundurularak yükseltilmesi gerektiğine karar verdi.

Mevcut uygulamada, sözleşmelinin, çalıştığı pozisyon unvanı ile örtüşen bir üst öğrenim bitirdiği takdirde intibakı yapılabiliyordu. YÖK, 2008'de aldığı kararla Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı'nı sağlık ve teknik hizmetler sınıfına tabi çalışanlar için üst öğrenim saydı. Danıştay, YÖK'ün kararına atıfta bulunarak, sağlık hizmetleri veya teknik hizmetler sınıfındaki sözleşmelilerin bu bölümü bitirmeleri halinde, görevine bakılmaksızın intibakının yapılması ve ücretinin yeni eğitim durumundan belirlenmesi gerektiğine hükmetti.

Sağlık- Sen, Sağlık ve Maliye Bakanlıkları'na başvurup, sözleşmelilerin bireysel dava açmasına gerek kalmayacak bir düzenleme yapılmasını isteyecek. Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, "Sağlık ve teknik hizmetler sınıfına tabi çalışan sözleşmelilerin intibakı yapıldığı takdirde, maaş ve ek ödemesi yaklaşık 300 lira artacak" dedi.