8 Aralık Çarşamba okullar var mı, tatil mi? Yarın okullar tatil olacak? Valilikten açıklama: Hangi illerde okullar tatil oldu İstanbul, Antalya...

Meteoroloji'den yapılan Lodos fırtına uyarısının ardından milyonlarca öğrenci ve velisi illerinde okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Bu kapsamda 8 Aralık Çarşamba okullar tatil mi? Yarın okullar mi olacak? Hangi illerde okullar tatil oldu? İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Trabzon, Rize, Samsun'da okullar tatil mi? Valiliklerden açıklama geldi mi? İşte son dakika gelişmeler...

Giriş Tarihi 07 Aralık 2021, 19:36 Güncelleme 07 Aralık 2021, 19:37
8 Aralık Çarşamba okullar var mı, tatil mi? Yarın okullar tatil olacak? Valilikten açıklama: Hangi illerde okullar tatil oldu İstanbul, Antalya...

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'den yapılan açıklamada başta Antalya olmak üzere bir çok ilde lodos ve fırtına alarmı verildi. Antalya Valiliği vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı. Peki; 8 Aralık Çarşamba okullar var mı, tatil mi? Yarın okullar tatil olacak? Valiliklerden açıklama geldi mi? Hangi illerde okullar tatil oldu? İstanbul, Antalya, İzmir'de okullar tatil olacak mı? Cevapları haberimizde...

8 ARALIK ÇARŞAMBA OKULLAR VAR MI, TATİL Mİ?

Antalya başta olmak üzere bir çok ilde yoğun sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Ancak herhangi bir il valiliğinden okulların tatil olacağına dair bir açıklama gelmedi. Okullar 8 Aralık'ta yüz yüze eğitim şeklinde devam edecek. Yeni bir açıklama geldiği taktirde haberimizde yer verilecektir.

7-8 ARALIK MGM HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize dışında yurt genelinin yağışlı geçeceği, yağışların genellikle sağanak ve yağmur, Orta Toroslar Mevkisi, Karadeniz'in yüksek iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege Kıyıları, Antalya'nın doğu çevreleri, Doğu Akdeniz, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batı ve kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güneyli, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısı ve kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güney Ege'nin kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Konya'nın güneybatı kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.