MEB E Okul VBS giriş! E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS), MEB tarafından veli ve öğrencilerin hizmetine sunulmuş bir öğrenci bilgi sistemidir. Öğrencilerin okuldaki güncel durumunun online platformdan hızlı ve kolayca takip edilebilmesi amacı ile kurulmuştur. Günlük olarak eğitim verilerinin girişlerinin yapılmasıyla veliler, çocuklarının okul durumunu güncel olarak takip edebiliyor. E-Okul VBS hizmeti için yapılan geliştirmelerle birlikte MEB, sistem için bir mobil uygulama da yayınladı. Böylelikle artık akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan da E-Okul VBS kullanılabiliyor.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2019, 09:41 Güncelleme 19 Eylül 2019, 09:41
MEB E Okul VBS giriş! E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Okulların açılmasıyla birlikte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) ekranında yoğunluk yeniden başladı. MEB tarafından veli ve öğrencilerin kullanımına sunduğu e-Okul sistemiyle ders programı, sınav tarihleri ve devamsızlık gibi pek çok bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. Peki e-Okul giriş nasıl yapılıyor? E-Okul VBS giriş yapmak için MEB tarafından online ortamda hizmete açılan resmi e-Okul web sitesine giriş yapmak gerekiyor. E-Okul giriş için, öğrenci ve veliler, her öğrenci için özel olarak oluşturulan bilgileri kullanıyor.

Veliler, e-Okul VBS ile birlikte;

  • Devamsızlık bilgisi,
  • Sınav tarihleri,
  • Sınav sonuçları,
  • Ders programı,
  • Okuduğu kitaplar,
  • Aldığı belgeler,
  • Diploma puanı,
  • E-Karne,
  • Okul duyuruları,

Gibi tüm güncel okul ve öğrenci bilgilerine hızlı ve kolayca ulaşabiliyor.

E Okul VBS Sistemine Giriş Nasıl Yapılır? TIKLA ÖĞREN!

MEB E-Okul VBS Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

E-Okul VBS giriş yapmak için MEB tarafından online ortamda hizmete açılan resmi e-Okul web sitesine giriş yapmak gerekiyor. E-Okul giriş için, öğrenci ve veliler, her öğrenci için özel olarak oluşturulan bilgileri kullanıyor. E-Okul girişi için;

  • Tarayıcınızda E-Okul resmi web sitesi "e-okul.meb.gov.tr" adresini açın.

E-Okul web sayfasında E-Okul VBS giriş için sağ kısımdaki "Veli Bilgilendirme Sistemi" kısmındaki bilgileri doldurun. Bu kısımda giriş işlemi için;

  • Veli Bilgilendirme Sistemi giriş kısmında bulunan görseldeki sayıları altında bulunan "Resimdeki Rakamlar" kısmına eksiksiz ve doğru olarak girin.
  • Öğrenci T.C. kimlik numarası kısmına sistemine giriş yapmak istediğiniz çocuğunuzun kimlik numarasını girin.
  • Öğrenci için MEB tarafından belirlenmiş olan "Öğrenci Okul Numarası" bilgisini girin.
  • Son olarak altta bulunan "Giriş" butonuna basın.

Bu işlemler ile kolayca çocuğunuz için oluşturulan öğrenci bilgilerinin bulunduğu e-Okul VBS sayfasına ulaşabilirsiniz.

E-Okul Şifresi Nasıl Değiştirilir?

MEB E-Okul VBS giriş işlemleri için her öğrenciye özel bir e-Okul şifresi oluşturuluyor. Bu şifre sayesinde veli ve öğrenciler e-Okul VBS'ye giriş yapabiliyor. Söz konusu e-Okul şifresi ise MEB tarafından oluşturulmakta ve şifreyi almak için okul idaresine başvuruda bulunulması gerekiyor. Okul idaresine yapılan başvurularda oluşturulan şifre veli ya da öğrenciye verilebiliyor. Ne yazık ki şu an için e-Okul VBS sistemi üzerinden online olarak e-Okul şifresi alınabilmesi mümkün değildir. Eğer öğrenci e-Okul şifresini unutursa da şifre yenileme işlemini online olarak yapamıyor. E-Okul şifresini unutan öğrencilerin yeni e-Okul şifresi alabilmek için mutlaka okul idaresine E-Okul şifremi unuttum şeklinde başvuruda bulunmalıdır. Böylelikle yeni e-Okul şifresini alarak, Veli Bilgilendirme Sistemi'ne yeniden giriş yapmaya başlayabiliyor.

E-Okul VBS Mobil Uygulama Nasıl İndirilir?

E-Okul VBS hizmeti için yapılan geliştirmelerle birlikte MEB, sistem için bir mobil uygulama da yayınladı. Böylelikle artık akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayarlardan da E-Okul VBS kullanılabiliyor. E-Okul VBS mobil uygulaması herkes tarafından cihazlara ücretsiz olarak, kolayca indirilebiliyor. MEB tarafından E-Okul mobil uygulaması hem Google Android cihazları hem de iOS cihazları için sunuldu. MEB E-Okul mobil uygulamasını indirmek için mobil işletim sistemlerinin uygulama mağazalarını kullanabilirsiniz. Dilerseniz MEB E-Okul VBS web adresi üzerinden de güvenle E-Okul VBS mobil uygulamasını cihazınıza indirebilirsiniz.

Android cihazlarda;

  • Google Play Store mağazasını açın.
  • Arama kısmına "E-Okul" yazın.
  • Çıkan seçeneklerden "yayıncısı" MEB olan e-Okul uygulamasında "Yükle" seçeneğine tıklayın.

Bu şekilde cihazınıza E-Okul VBS uygulamasını indirerek, web adresindeki gibi kolayca giriş yapmaya başlayabilirsiniz.

iOS cihazlarda;

  • iOS işletim sistemli cihazlarınızda bulunan "AppStore" uygulamasını açın.
  • Arama kısmına "E-Okul" yazın.
  • Çıkan sonuçlar arasından MEB yayıncılığında paylaşılan "E-Okul VBS" uygulamasında "Yükle" seçeneğine tıklayın.

Uygulama birkaç saniye içerisinde cihazınıza inecektir. Standart şekilde öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul şifresi ile Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde mobil cihazlarınız üzerinden de e-Okul sistemini kullanabilme kolaylığından yararlanarak, dilediğini zaman çocuğunuzun güncel okul durumunu pratik şekilde tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz.