Dert babası!

NATO, Çöl Tilkisi'ni can evinden vurdu. F-16'lardan atılan 3 füze, Kaddafi'nin küçük oğlu Seyfül Arab ile 3 torununun sonu oldu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Mayıs 2011 Güncelleme 02 Mayıs 2011, 02:13
Dert babası!

İÇİNDEKİLER

Libya'daki isyan, sınır ötesi bombayla savaşa döndü! Kaddafi'yi hedef alan füzeler ise NATO'dan geldi. İngiliz pilotların kullandığı tornadolar, dün gece yarısı Sicilya'daki Sigonella ve Trapani üslerinden kalktı. Pilotlar, önce Kaddafi'nin Trablus'taki televizyonunu hedef aldı. Ancak füzeler TV yerine yanındaki binaya isabet edince Çöl Tilkisi kurtuldu. Bunun üzerine Amerika'ya ait F-16 ve F-15'ler, Aviano üssünden havalandı. ABD'li pilotlar Bab-ül Aziziye semtinin üzerine gelince füzeleri ateşledi. GBU-28 adlı lazer güdümlü 3 adet "sığınak delen", büyük bir eve isabet etti.

'İÇİMİZDEKİ DÜŞMAN KİM?'
2.5 ton patlayıcı taşıyan füzelerin vurduğu yer ise Kaddafi'nin sığınağıydı. Bu sırada Libya lideri, eşi Safiye, küçük oğlu Seyfül Arab ve 3 torunu ile birlikte sığınaktaydı. Saldırı sonrası 29 yaşındaki Seyfül Arab ve 3 yeğeni hayatını kaybetti. Çöl tilkisi ve eşi ise yerle bir olan karargahtan sağ çıktı. Hükümet sözcüsü Musa İbrahim, saldırının hedefinin Kaddafi olduğunu söyledi. İbrahim "Bu saldırı bize gösteriyor ki birileri Kaddafi'nin yerini koalisyon güçlerine sızdırdı" dedi. NATO yetkilileri ise "hedefin kişiler değil askeri noktalar" olduğunu belirtti.

25 YIL ÖNCE DE AYNI ACI
Bu arada Kaddafi benzer bir acıyı 25 yıl önce de yaşamıştı. 1986'da Almanya'da ABD askerlerinin gittiği bir barda patlama meydana gelmişti. Dönemin ABD başkanı Ronald Reagan da saldırıdan Kaddafi'yi sorumlu tutmuştu. Reagan'ın emriyle Kaddafi'nin sarayına bomba yağdırılmıştı. Operasyonda, Kaddafi'nin evlat edindiği 18 aylık kız çocuğu hayatını kaybetmişti.

GECEDEN KALAN
Kaddafi'nin 6 çocuğunun en küçüğü olan Seyfül, Almanya'da okuyordu. Ancak Seyfül Arab okul hayatından çok skandallarla gündeme geliyordu. Gece kulüplerindeki kavgalarıyla ünlenen Seyfül, manşetlerden inmiyordu.

KOD ADI: ERİTİCİ
Gbu-28 füzeleri, "Sığınak delen" olarak biliniyor. Füzeler, yaydıkları yüksek ısı sayesinde 30 metre derinliğindeki zemini eritebiliyor. Ardından da zeminin altındaki hedefi patlatıyor. Tanesi 3 milyon dolar olan füzeler, 1999'daki Kosova operasyonundan bu yana kullanılıyor.