Afrika'ya cenaze turu

Nelson Mandela'nın bugünkü cenaze törenine, 80 liderin katılacağı kesinleşti. 45 farklı ülkeden de Afrika'ya 'özel' cenaze turları düzenlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2013 Güncelleme 09 Aralık 2013, 20:19
Afrika’ya cenaze turu

İÇİNDEKİLER

Güney Afrika'nın efsane lideri Nelson Mandela için bugün Soweto Stadı'ndaki cenaze törenine, dünyanın en önemli liderlerinin katılacağı ortaya çıktı. ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron, törende bulunacak 80 liderden bazıları.

ABD BAŞKANLARI KOŞTU
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Almanya Devlet Başkanı Joachim Gauck, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve İspanya Veliaht Prensi Felipe de katılacaklar arasında yer alırken, Jimmy Carter, George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush gibi ABD eski başkanları da Mandela için Afrika'ya gitti. Brezilya'dan Dilma Rousseff, Filistin lideri Mahmut Abbas ve Hindistan'dan Pranab Mukherjee de katılımcı listesinde.

SON GÖREV YAPILACAK
Afrikalı yetkililer, tarihin en önemli cenaze törenlerinden biri olacağını belirterek, "Mandela için son görevi eksiksiz yerine getirmek istiyoruz. Çok önemli liderlerin törende bulunması bizi onurlandırdı" dedi. Bazı tur şirketleri, cenaze için Afrika'ya tur düzenledi. 3 günlük paket turlara, 45 ülkeden talep geldiği ifade edildi.

7 KRAL 7 PRENS
Güney Afrikalı lider Nelson Mandela için düzenlenecek törene, 7 kral ve 7 prensin katılacağı da açıklandı.

PAZARA KADAR AÇIK
95 yaşında ölen Nelson Mandela'nın naaşı, yarından itibaren defnedileceği 15 Aralık pazar gününe kadar Pretoria'daki hükümet binasında katafalka konulacak. Mandela'nın cenaze töreni, köyü Kunu'da gerçekleştirilecek ve burada toprağa verilecek. Pazar günkü cenaze törenine ise sadece aile üyeleri katılacak.