Rus oligarkların şüpheli ölümlerine bir yenisi daha eklendi! Ravil Maganov'un ölümü intihar mı cinayet mi?

Son dakika haberi! Rus petrol şirketi Lukoil'in Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov'un tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybettiği bildirildi. Maganov'un şüpheli ölümü akıllara Rus oligarkları ve ailelerin şüpheli ölümlerini getirdi. Rusya ve Avrupa basınında yer alan haberlerde Ukrayna'ya verilen destek açıklamaları yer aldı. Maganov'un intihar ettiği iddia edilirken olayın bir cinayet olabileceği değerlendiriliyor.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2022, 11:52 Güncelleme 01 Eylül 2022, 16:03
Rus oligarkların şüpheli ölümlerine bir yenisi daha eklendi! Ravil Maganov’un ölümü intihar mı cinayet mi?

İÇİNDEKİLER

Rus petrol şirketi Lukoil'in Yönetim Kurulu Başkanı Ravil Maganov'un tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.

KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ
Rus haber ajansı TASS'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Maganov'un kalp krizi geçirmesi nedeniyle Moskova'da bir hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

ANTİ-DEPRESAN İLAÇLAR KULLANIYORDU
Maganov'un, bu sabah hastanenin altıncı katında bulunan pencereden düşerek hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen haberde, Maganov'un anti-depresan ilaçlar kullandığı da vurgulandı.

Haberde, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve Maganov'un intihar ettiği şüphesi üzerinde durulduğu kaydedildi.

PUTİN NEVSKY NİŞANI VERMİŞTİ
Şüpheli ölümüyle dünya basınında manşetlerde yer alan Maganov, 21 Kasım 2019'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Alekaandr Nevsky Nişanı'na layık görülmüştü.

Maganov'un şüpheli ölümü akıllara Rus oligarkları ve ailelerin şüpheli ölümlerini getirdi. Gazprom ve Rus enerji sektöründe bu seneki 6. ölüm olarak kayıtlara geçti. Ravil Maganov, Putin'i karşısına almıştı.

ŞİRKETİN ESKİ YÖNETİCİSİ DE MAYIS'TA ÖLMÜŞTÜ
Lukoil'in eski yöneticisi Aleksandr Subbotin de 10 Mayıs'ta kalp krizinden ölmüştü. Aleksandr Subbotin'in kesin ölüm nedeni kalp durması olarak kayıtlara geçti. Ancak bu rapor Rus kamuoyu tarafından "gerçekçi" bulunmazken bazı Rus medya organları şamanların profesyonelce Rus oligarkı öldürdüğünü iddia etti. Şamanlar ise Rus oligarktan para almadıklarını Subbotin'in dostları olduğunu savundu.

PEŞ PEŞE GİZEMLİ ÖLÜMLER! BU SENEKİ 6. ÖLÜM
Ravil Maganov'un ölümü, bu sene Rus enerji şirketlerinde gerçekleşen 6. üst düzey ölüm oldu:

1- Gazprom'un 60 yaşındaki ulaşım ve lojistik departmanı başkanı Leonid Shulman, ocak ayında evinin banyosunda bilekleri kesilmiş halde, yanında bir intihar notuyla birlikte ölü bulundu. Leonid Shulman, St. Petersburg'daki ileri seviye güvenlikli bir rezidansta yaşıyordu. Ölümünden önce sahtecilik, dolandırıcılık, rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları sebebiyle Rus savcılığı, Leonid Shulman hakkında soruşturma başlatmıştı. Leonid Shulman'ın Batı ile yakın teması bulunduğu ve "özel bilgilere sahip olduğu" ifade edildi.

2- Rusya – Ukrayna Savaşı başladıktan 1 gün sonra, yani 25 Şubat'ta Gazprom Genel Müdür Yardımcısı Aleksander Tyulyakov, evinin garajında kendisini asmış halde ölü bulundu. St. Petersburg'daki müstakil evinin garajında ölü bulunan Aleksander Tyulyakov için Rus polisi "Kendini tavandan sallandırmış ve bir intihar notu bırakmış" dedi, olayın intihar olduğuna kanaat getirdi. Aleksander Tyulyakov, öldüğünde 61 yaşındaydı. Görevi gereği önemli temaslarda bulunan ve Batılı yetkililer ile tanışıklığı bulunan bir isimdi.

3- Nisan ayında Moskova Emniyet Müdürlüğü, silahla vurulmuş üç ceset buldu. Gazprom Bankası'nın eski Başkan Yardımcısı 51 yaşındaki Vladislav Avaev, Moskova'daki evinde eşi ve 13 yaşındaki kızıyla birlikte ölü bulundu. Moskova polisi, üçünün de silahla vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Çevrede yaşayanlar ise silah sesi duymadıklarını ifade etti. Vladislav Avaev, Gazprom Bankası hakkında hassas bilgilere sahipti ve diğerleri gibi işi gereği Batı ile temas halindeydi.

4- Vladislav Avaev'den birkaç gün sonra İspanya'yı sarsan bir ölüm yaşandı. Rusya'nın en büyük 2. doğalgaz şirketi Novatek'in eski genel müdürü Sergey Protosenya, eşi ve kızıyla birlikte İspanya'nın Lloret de Mar şehrindeki villasında ölü bulundu. Sergey Protosenya, villanın bahçesindeki demir korkuluklardan kendini asmış halde bulundu. Eşi ve kızı ise yataklarında bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay yerine giden İspanyol polisleri, yatağın "Sırılsıklam kan" olduğunu ve "tamamen kızıla boyandığını" söyledi. İlk başta "intihar" denilse de, daha sonra cinayet şüphesi gündeme geldi.

Sergey Protosenya'nın, bizzat Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin tarafından Novatek'ten kovulduğu ve bu sebeple İspanya'da yaşadığı ortaya çıktı. Birçok Rus iş adamının servetine el konulurken, Sergey Protosenya'nın 440 milyon Euro'luk malvarlığına el konulmaması dikkat çekti.

SON ÖLÜM 6 TEMMUZ 2022'DE
5- Son olarak Rusya'nın seçkinlerinden birinin son birkaç aydaki gizemli ölümünde, multi-milyoner bir işadamı, St. Petersburg yakınlarındaki yüzme havuzunda yüzerken ölü bulundu.

61 yaşındaki Yuri Voronov'un cesedi, Pazartesi günü öğleden sonra saat 14.00 sıralarında Leningrad bölgesinin ultra zengin Vyborgsky semtindeki evinde kafasına kurşun yarası, yakınında bir tabanca ve havuzun dibinde kovanlarla bulundu. Bu ölüm 2022'nin başından beri altıncı zengin Rus iş adamının şüpheli ölümü olarak kayıtlara geçti. St. Petersburg Emniyeti, Yuri Voronov'un "İş sebebiyle edindiği hasımlar tarafından öldürüldüğünü" öne sürdü.

GAZPROM BAĞLANTISI
Gazprom'un bütün sözleşmelerini bilen ve hassas evraklara erişebilen Yuri Voronov, Vladimir Putin'in "Batı'ya Ruble ile doğalgaz satışı" emrinden sonra basının karşısına daha az çıkmıştı. Voronov, Kuzey Kutbu'ndaki kazançlı Gazprom sözleşmelerinde yer alan Astra-Shipping nakliye ve lojistik şirketinin kurucusu ve genel müdürüydü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beyni olarak da bilinen Rus siyaset bilimci Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina suikast sonucu öldürülmüştü. Saldırıda asıl hedefin Aleksandr Dugin olduğu belirtilirken, hayatını kaybeden Dugina daha önce sayısız kez Türk-Rus dostluğunun önemine vurgu yapmış ve Rusya Savunma Bakanlığına FETÖ uyarısında bulunmuştu. Suikastı Rusya'da faaliyet gösteren "Ulusal Cumhuriyet Ordusu" (Natsionalnaya Respublikanskaya Armiya) isimli örgüt üslendi. Örgüt hazırladığı manifestoda savaş destekçilerine ve Putin'e savaş açtıklarını ilan etti.

LUKOİL'İN UKRAYNA'YA DESTEK AÇIKLAMASI
Lukoil şirketininin Ukrayna'daki savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek için resmi bir açıklama talep ettiği Mart ayında dünya çapında manşetlere taşınmıştı. Yapılan açıklamada "Ukrayna'daki trajik olaylar" konusundaki derin endişe dile getirilmişti. Mağdurlara destek ifade edilirken kalıcı bir ateşkesi ve sorunların ciddi müzakereler ve diplomasi yoluyla çözülmesini kuvvetle desteklendiği belirtilmişti.

Lukoil Yönetim Kurulu imzalı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

LUKOIL'in Değerli Hissedarları, Çalışanları ve Müşterileri,

LUKOIL Yönetim Kurulu, Ukrayna'daki trajik olaylarla ilgili en derin endişelerini burada ifade eder. Silahlı çatışmanın en kısa sürede sona ermesi için çağrıda bulunurken, bu trajediden etkilenen tüm kurbanlar için samimi empatimizi ifade ediyoruz. Kalıcı bir ateşkesi ve sorunların ciddi müzakereler ve diplomasi yoluyla çözülmesini kuvvetle destekliyoruz.

Şirket, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ve bölgelerde faaliyetlerini sürdürmek için her türlü çabayı göstermektedir ve birincil misyonunu dünyanın her yerindeki tüketicilere güvenilir bir enerji tedarikçisi olarak adamıştır.

LUKOIL, faaliyetlerinde barışa, uluslararası ilişkilere ve insani bağlara katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

RAVİL MAGANOV KİMDİR?
Lukoil Başkanı Ravil Maganov, 1993'ten beri Yönetim Kurulu üyesidir ve Rusya Federasyonu'nun Seçkin Petrol ve Gaz Uzmanıdır, üç emir, üç madalya ve ayrıca Rusya Federasyonu Devlet Bilim ve Mühendislik Ödülü'nü üç kez kazanmıştır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN