Keşiflere devam

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
Keşiflere devam

İÇİNDEKİLER

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her arayan bulamaz ama bulanlar hep arayanlardır" sözünü şiar edinerek, Türkiye'nin dört bir yanında petrol ve doğal gaz aradıklarını söyledi. Sabah Gazetesi'nin konuğu olan Bayraktar, Karadeniz'de Romanya sınırında Göktepe-1 kuyusunu kazdıklarını ve Mayıs ayı içerisinde aynı bölgede bir kuyu daha kazacaklarını belirtti.

Bayraktar, Haziran'da Sakarya Gaz Sahası'nın güneyinde petrol emaresi bulunan kuyuyu kazacaklarını açıkladı. Trabzon ve Rize açıklarında petrol olduğu düşünülen alanlar olduğunu kaydeden Bayraktar, karada Kör Kandil ve Beytüşşebap'da keşif kuyuları kazılacağını duyurdu.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ENERJİ DESTEĞİ
Bakan Bayraktar, "Pandemi sürecinden başlayarak elektrik ve doğal gazda vatandaşımıza ciddi desteklerde bulunduk. Doğalgaz ve elektrikteki desteklerimiz devam edecek. Yeni dönemde ihtiyaç sahibi grupları destekleyeceğiz" dedi.

DIŞ AÇIKTA 8 AY KESİNTİSİZ DÜŞÜŞ
Dış ticaret açığında yıllık bazda düşüş art arda 8 aya çıktı. TÜİK verilerine göre; Mart'ta dış ticaret açığı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.4 azalarak 7.3 milyar dolara indi. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 73.8'den 75.5'e çıktı. İlk çeyrekte ise dış ticaret açığı yüzde 41.5 azalarak 34.8 milyar dolardan 20.3 milyar dolara geriledi.

İhracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 63.8'den 75.8'e yükseldi. İlk çeyrekte ihracat yüzde 3.6 artarak 63.6 milyar dolara çıkarken, ithalat yüzde 12.8 azalarak 83.9 milyar dolara geriledi. Enerji ürünleri ve parasal olmayan altın hariç dış ticaret açığı Mart'ta 2 milyar 16 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN