Önce Irak sonra ABD

Başkan Erdoğan, seçim maratonunun ardından yurt dışı temaslarına başlıyor. Erdoğan 22 Nisan’da Irak’ın başkenti Bağdat’a, 9 Mayıs’ta ise Washington’a gidecek. Bu iki ziyaret uluslararası medyada yakından takip edilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2024 Güncelleme 13 Nisan 2024, 07:01
Önce Irak sonra ABD

İÇİNDEKİLER

Başkan Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra 22 Nisan'da Irak'ın başkenti Bağdat'a gidecek olması, ABD ve Avrupa medyasında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a kalabalık bir ekip ile gitmesi bekleniyor. Erdoğan'ın birebir temasları oldukça önemli. Hem mevkidaşı Irak Cumhurbaşkanı, hem de Irak Başbakanı Sudani ile bir araya gelecek. Yılbaşından bu yana Türkiye bakanlar düzeyinde, MİT Başkanı'da dahil olmak üzere Irak'a çeşitli temaslarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyaretinde de sıcak başlık terörle mücadele. Yaz aylarında Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde bazı terörden arındırılması gereken bölgelere kapsamlı bir operasyon yapılması bekleniyor.

PKK'NIN KÖKÜ KAZINACAK
Erdoğan'ın bir sonraki ziyareti ise ABD'ye olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs tarihinde ABD'ye yapacağı ziyarette Joe Biden ile bir araya gelecek. Bu ziyaret Erdoğan'ın ilk resmi ziyaret olarak kayıtlara geçecek. Gündemdeki konular ise ikili ilişkiler, ekonomi ve Türkiye'nin savunma sanayi olacak. 'Türkiye'nin ABD'den alacağı F-16'lar için takvimin öne alınması mümkün mü?' sorusunun cevabı aranacak. Birlikte özellikle Suriye'nin kuzeyinde Amerika Birleşik Devletleri'nin PYD/YPG'ye verdiği desteklerin kesilmesine yönelik net mesajların verilmesi bekleniyor.

İSRAİL BU ZULMÜN BEDELİNİ ÖDEYECEK
Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. İsrail'in yaptığı soykırıma sert tepki gösteren Erdoğan, Abbas'a, "İsrail bu zulmün bedelini ödeyecek" dedi.

HEDEF 100 MİLYAR DOLAR
Başkan Tayyip Erdoğan ile Joe Biden arasında yapılacak görüşmede, karşılıklı 100 milyar dolarlık ticaret hacminin yakalanması için atılabilecek adımlar da masaya yatırılacak. Bu konuda birçok Amerikalı patronun da istekli olduğuna dikkat çekildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN