Her gün bayram olsa

Türkiye, mübarek Ramazan ayının sona ermesinin hüznünü, Ramazan Bayramı'nın sevincini yaşamaya başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2024 Güncelleme 11 Nisan 2024, 06:58
Her gün bayram olsa

İÇİNDEKİLER

Ülke genelinde Ramazan Bayramı namazı için camiler doldu taştı. Daha sonra bayramlaşmalar başladı. Bursa İnegöl'deki gelenek, bu yıl da hafızalara kazındı. 12 bin nüfuslu Cerrah Mahallesi sakinleri, toplu halde bayramlaşma için sıralandı. Kuyruk, 1 kilometreyi aştı.

Cerrah Mahallesi muhtarı Hasan Ayar, bayramlaşma geleneğinin uzun yıllardır sürdüğünü anlattı. Bayram tatilini fırsat bilenler, Ege ve sahillerine aktı. Bodrum ve Antalya'da bayram yoğunluğu yaşandı. Marmaris, Datça, Ortaca, Ula ve Fethiye'deki oteller, sezonu açtı. Antalya ve Bodrum'da vatandaşlar ve turistler sahillere akın ederek denizin keyfini çıkardı.

HER ŞEY VATAN İÇİN
Kahraman Mehmetçik ise Ramazan Bayramı'nı ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta vatan nöbetinde karşıladı. Bayram namazında içtima alanında buluşan askerler, komutanları ve arkadaşlarıyla bayramlaşmanın ardından silah başı yaptı. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde yerli teknolojik cihaz ve silahlarla sınır güvenliğini 7 gün 24 saat esasına göre sağlayan "hudut kartalları", zorlu iklim koşullarına rağmen görevlerini başarıyla sürdürmenin gururunu yaşadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN