Öksürük reflü habercisi

İnatçı öksürük, ihmale gelmiyor! Astım, KOAH ve reflüden de kaynaklanabiliyor. 3 haftayı geçiyorsa, doktora görünmek gerekiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Nisan 2024 Güncelleme 09 Nisan 2024, 06:59
Öksürük reflü habercisi

İÇİNDEKİLER

Geçmek bilmeyen öksürük, hemen her yaştan insanın en sık doktora başvuru sebepleri arasında yer alıyor. Tek başına bir hastalık olmayan öksürük, astım, alerji, KOAH, bronşit, üst solunum yolu problemleri, reflü ve kanserin belirtisi sayılıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hijran Mammadova Orucova, önemli bilgiler veriyor.

İLAÇLARA DİKKAT
Sigara ve reflü, öksürüğe neden olan faktörlerin başında geliyor. Özellikle yatarken mide asidinin geriye kaçmasına bağlı olarak öksürük artıyor. Bu hastalarda midede yanma, ekşime yaşanıyor. Dr. Orucova, tansiyon ve kolesterol ilaçlarının da öksürüğe neden olabileceğini belirtiyor. Şöyle devam ediyor: Öksürük geçmezse hastanın kullandığı ilaçların yan etkilerine bakarak, ilacı değiştirmek gerekebilir. Uzun süren ve tedavi edilmeyen öksürük ciddi sorunlara yol açar. Ortaya çıkan şiddetli basınç özellikle yaşlı kişilerde kaburga kırıklarına neden olabilir. Ayrıca şiddetli öksürüğe bağlı idrar kaçırma bile olabilir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN