Dolandırıcı iş başında

Bayram tatilinde dolandırıcılar da boş durmadı. Kopya siteler, sahte sosyal medya hesapları üzerinden tatil rezervasyonu yapacaklar, araç kiralayacaklar oltaya düşürülmeye çalışılıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2024 Güncelleme 08 Nisan 2024, 07:00
Dolandırıcı iş başında

İÇİNDEKİLER

9 güne uzayan bayram tatili turizme önemli canlılık getirdi. Seyahat hareketliliği geçtiğimiz Cuma günü başlarken, otel ve ulaşım verileri bugün ve yarın da önemli sayıda kişinin yer değiştireceğini ortaya koyuyor. Bu süreçte fırsatçılar da boş durmuyor. Kopya siteler, sahte sosyal medya hesapları yoluyla tatil rezervasyonları yapmak, araç kiralamak isteyenler oltaya düşürülmeye çalışılıyor.

BUNGALOV OYUNU
Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU) Başkanı Ali Safa Alaçam, özellikle sosyal medya üzerinden sahte hesaplar açılarak insanların tuzağa düşürülmeye çalışıldığını belirterek, "Gerçek işletmelerin görselleri kopyalanıyor. Sapanca bölgesinde villa, bungalov tatili yapmak istiyorsanız SAVİBU'ya ulaşın. Derneğimize, iletişimde olduğunuz yerin sayfasını iletirseniz, çalışanlarımız gerçek mi, sahte mi olduğunu söyler" dedi. Dolandırıcıların en ucuz fiyata maksimum hizmeti veriyormuş gibi göründüğünü anlatan Alaçam, "Günlük 5 bin liranın altına müstakil bungalov yok. Bayram dönemlerinde 8-12 bin lira arasında değişebiliyor" diye konuştu.

KAPIYA TESLİM ARAÇ VAADİ
Bayram döneminde artan araç kiralama talebi de dolandırıcıları harekete geçirdi. Araç kiralama işletmecileri artan internet dolandırıcılığına dikkat çekti. Araç kiralamak isteyenlerin dikkatli olması gerektiğini anlatan rent a car işletmecisi Murat Demirkul, şu uyarıları yaptı:

"Firmaların internet siteleri kopyalanıyor. Vale aracınızı kapınıza kadar getirecek vaadiyle para alınıyor. Vatandaşımız bazen de yüksek ücretli bir aracı sahte sitede yarı fiyatına gördüğünde aldanabiliyor ve bu kişilere kaparo gönderebiliyor. Bir kişi WhatsApp'tan ücret talep ediyorsa o kişiden uzak durun."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN