Alman annenin 3 yıllık evlat hasretine Türk polisi son verdi

Almanya- Türkiye-Tayland hattında Anika Ball’ın, oğlu için verdiği mücadele filmleri aratmadı. Türk polisi, çocuğunu kaçıran babayı uçakta yakaladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Nisan 2024 Güncelleme 08 Nisan 2024, 07:00
Alman annenin 3 yıllık evlat hasretine Türk polisi son verdi

İÇİNDEKİLER

Alman dövme sanatçısı Anika Ball (32) ile İngiliz Dale S. (39), 2017'de Galler'de nikah kıydı. 2019'da bir erkek çocukları olan çiftin, ilişkilerinde sorunlar başladı. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dülmen şehrinde yaşayan çift, bebeğin doğumundan 6 ay sonra boşandı.

Küçük Logan'ın velayetini anne Ball aldı. Baba Dale, oğlunu hafta sonları görmek zorunda kalınca, plan yaptı. 2 yaşına giren oğlunu bakıcıdan aldı. Eski eşi Anika'nın imzasını taklit ederek oğluna pasaport ve seyahat izni çıkarttı. Sonra da oğlunu yurt dışına kaçırdı. Anne, şikayetçi olunca Dale S.'ye yakalama kararı çıkarıldı. Dedektif gibi iz süren anne, Tayland'da yaşadığı haberini aldı.

ANTALYA'DAN VİDEO GELDİ
Oğlunun Phuket Adası'nda gece hayatının yoğun olduğu bir ortamda büyüdüğünü öğrenince durumu Tayland'a giderek yetkililere anlattı. Soruşturma sonuçsuz kaldı. Çığlığı tüm dünyaya yayılan Ball, sosyal medyada 28 milyon takipçiye ulaştı. Takipçileri de anne Ball ile birlikte Logan'ı aramaya başladı. Annenin geçen hafta kendisine gelen bir mesajla umutları arttı.

Videoda eski eşinin ve oğlunun Alanya İncekum'da tatil yaptığını görünce, sevinç naraları attı. Soluğu Antalya'da aldı. Tutuklama kararını gösterip Türk polisine durumu anlattı. Harekete geçen polis, Dale S.'yi araştırdı. Kamera görüntülerinden yola çıkarak Dale S. ve oğlunun Tayland'a geri dönmek üzere yola çıktığını anladı. Kalkmaya hazırlanın uçağa baskın yaptı. Dale S'yi gözaltına aldı. Logan Ball ise annesiyle kucaklaştı.

Sevinç gözyaşları içinde Türk polisine teşekkür eden Anika Ball, "Tüm umutlarım tükenmişti ama bir mucize gerçekleşti. Türk polisi gerçekten bana çok yardımcı oldu. Onlara bir minnet borçluyum" diye konuştu.

ANTALYA'DA YAKALANDI
Polis ekipleri, Dale S.'yi Tayland'a geri dönmek üzereyken gözaltına aldı.
ÜMİT ERKAN DEMİRCAN

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN