Saldırıdan değil kavgadan sevk

Trabzonspor’dan Egemen Korkmaz, F.Bahçe’den ise Oosterwolde, Osayi ve İrfan Can Eğribayat, PFDK’ya gönderildi. 3 futbolcuya 3-5 maç arası ceza gelebilir.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2024 Güncelleme 02 Nisan 2024, 07:01
Saldırıdan değil kavgadan sevk

İÇİNDEKİLER

PFDK, 17 Mart'taki Trabzon-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar nedeniyle iki kulüp için çeşitli sevkler yaptı. Olaylı maç için, ev sahibi Trabzon'da yardımcı antrenör Egemen Korkmaz, 45. maddeden (kavga) Disiplin'e gönderilirken, Bordo- Mavili kulüp de 'Saha olayları' nedeniyle disipline sevk edildi.

F.Bahçeli futbolculardan Oosterwolde, tribünlere karşı yaptığı 'Balık tutma' hareketi nedeniyle 'Sportmenliğe aykırı hareketten, ayrıca 45. maddeden PFDK'ya sevk edildi. Sarı-Lacivertliler'de ayrıca, Osayi kavgadan, İrfan Can Eğribayat hem sportmenliğe aykırı hareket hem de kavgadan, Fenerbahçe'nin iki görevlisi Kürşat Çiftlik ile Okan Özkan'ın da kavgadan sevkine karar verildi. Tedbirsiz sevk olduğu için PFDK'ya sevki gerçekleşen Oosterwolde, İrfan Can ve Osayi; Adana Demirspor maçında oynayabilecek. Eğer cezalar maç gününe dek açıklanırsa bu isimler mücadelede forma giyemeyebilir.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
F.Bahçe'nin hukuktan sorumlu yöneticisi Fethi Pekin, resmi siteden sevklere ilişkin açıklamada bulundu. Pekin, "Sporcularımız, sahada sadece kendilerini savunmaya çalıştılar. Nefsi müdafaa hakkını kullandılar. Ancak ne yazık ki tamamen kendilerini savunmak adına ortaya koydukları tavır 'Rakip takım taraftarlarıyla kavga' gibi gerçeklikle bağdaşmayan bir nedenle PFDK'ya sevk edildi ve futbolcularımızın kendilerini, takım arkadaşlarını koruma refleksi yok sayıldı. Bireyin kendini koruma hakkı gerek ulusal gerekse uluslararası hukuk normlarında temel haklardan biri olarak kabul edilir. Bu hakkın savunulması için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

AHLAKSIZLIĞIN ZİRVESİDİR!
Trabzonspor PFDK sevkleri sonrası yaptığı açıklamayla TFF'yi istifaya davet etti. Bordo-Mavililer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevkler; korkunun, baskı altında ezilmelerin, utanma duygusunun ortadan kalktığının ispatı, ahlaksızlığın da zirvesidir. Fenerbahçeli iki futbolcu Osayi Samuel ve Jayden Oosterwolde'nin milyonlarca insanın gözü önünde taraftarlarımıza yönelik 'saldırısını' sanki hiç yaşanmamış gibi görmezden gelen TFF; söz konusu oyuncuları bu eylemden değil de 'kavgaya karışmak' suçundan PFDK'ya sevk ederek daha az ceza almalarını sağlamıştır. TFF başka bir kanunsuzluğun altına da imza atarak taraftarımıza tekme atan Mert Müldür ve Michy Batshuayi'yi sevk etmeye gerek olmadığına karar verip, profesyonel bir oyuncunun saha içinde şiddete başvurmasını, Türkiye'de meşru kılmış ve hatta özendirmiştir"

BAŞKANLARA CEZA GELDİ
TFF, 27 Mart'ta yapılan PFDK sevkleri ile ilgili kararını verdi. F.Bahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan 39'ar bin lira, kulüpleri ise 400'er bin lira para cezası aldı.

ŞIMARIK VE FÜTURSUZ!
G.Saray da Trabzonspor- F.Bahçe maçının PFDK sevklerine tepki gösterdi. Paylaşımda, "TFF son 2 sezondur tamamen bir kulübün ve bir şahsın baskılarına boyun eğmiştir. Şımarık ve fütursuz bu şahsın hukuku sürekli ayaklar altına almasına müsade edilmiştir" denildi.

KENDİLERİNİ SAVUNACAKLAR
Olaylı Trabzonspor- Fenerbahçe maçı sonrası PFDK sevkleri açıklandı. Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Taraftarların futbolcuların çalışma alanına girmesi yanlıştı. Futbolcular kendini koruma amaçlı girdi bu kavgaya... Kendini koruma amaçlı bir tutumdu futbolcuların! Oyuncular bekleyecek miydi? Ne yapacaklardı! Olmaması gereken olaylardı. Oyuncuları cezalandırmak çözüm değil. Oktay Derelioğlu

ARTIK TUZ KOKTU!

F.Bahçeli iki oyuncunun, saldırıdan değil de kavgaya karışmak fiilinden cezalandırılması kararı bir garabettir. Çünkü Osayi, etkisiz hale getirilen taraftara saldırmış, Oosterwolde de yerde yatan taraftara tekme atmıştır. Bunu kavgaya karışmak olarak yorumlamak artık tuzun koktuğunu gösterir. Batshuayi'nin sevklerde hiç olmaması ayrı bir garabettir. En son uçan tekme atan Eric Cantona, futboldan 9 ay men edilmişti. Takdiri futbol kamuoyuna bırakıyorum. Ulaş Özdemir

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN