Goldman Sachs'tan Türkiye analizi: TL'nin performansı artacak

ABD’li yatırım bankası, seçimlerin geride kalmasıyla TL’nin geçtiğimiz aylara kıyasla daha iyi performans sergilemesini bekliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2024 Güncelleme 02 Nisan 2024, 07:01
Goldman Sachs’tan Türkiye analizi: TL’nin performansı artacak

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlerin ardından gerek Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı balkon konuşmasında verdiği mesajlar, gerekse de ekonomi yönetiminin programın kararlılıkla uygulanacağına yönelik açıklamaları Türk varlıklarına dün pozitif yansıdı. 10 yıllık tahvilin faizi 30 baz puan düşerken, Türkiye'nin risk primi 306 baz puanla 5 Mart'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Dolar yüzde 0.5'e yakın düşüşle 32.20 liranın altını gördü.

SERMAYE GİRİŞİ ARTACAK
Goldman Sachs ekonomistleri, seçimin geride kalmasıyla artan sermaye akımlarıyla Türk lirasının geçtiğimiz aylara kıyasla daha iyi performans sergilemesini bekliyor. Aralarında Clemens Grafe'in de olduğu Goldman Sachs ekonomistleri, Türkiye'deki yerel seçimlerin büyük ölçüde tartışmasız geçmesi ve mevcut ekonomi politikalarına devam edileceği mesajının piyasalar tarafından memnuniyetle karşılanacağını öngördü. Sadece mevcut politikalara devam edilmesiyle önümüzdeki haftalarda sermaye girişinin tekrar başlayacağı öngörüldü. Cari dengedeki hızlı düzelmenin de etkisiyle TL'nin önceki aylara göre çok daha iyi bir performans göstereceği tahmin edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN