Başkan Erdoğan, balkon konuşmasında net mesaj verdi: Bu bir bitiş değil dönüm noktasıdır

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri değerlendirdi. “31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır. Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etti” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2024 Güncelleme 01 Nisan 2024, 07:02
Başkan Erdoğan, balkon konuşmasında net mesaj verdi: Bu bir bitiş değil dönüm noktasıdır

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşmasında değerlendirdi. Erdoğan, "Seçimleri demokrasimize yakışır bir olgunlukla tamamladık. Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etti. Seçimler, bildiğiniz gibi demokrasinin milletin iradesi sandıkta siyasetçiye mesajını sandık yoluyla ifade eder. Milletin kararını, hiçbir baskıyla yönlendirmeyle değil, kendi iradesiyle vermesi büyük bir kazançtır. Evel Allah dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır. 31 Mart Türk milleti sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Bu seçimin galibi demokrasimizdir. Milli irademizdir. 85 milyonun tamamıdır. Kazanan Türkiye olmuştur. Milletimiz olmuştur. Demokrasimiz olmuştur. Bugün demokrasiye güç katan herkes kazanmıştır. Seçim sonuçlarının milletimize, mahallemize, köylerimize hayırlı olsun. Hep başararak geldik, bundan sonra da başararak yola revan olacağız. İnşallah yine kazanarak devam edeceğiz. Maalesef bu seçimde umduğumuz neticeyi bulamadık. Her olanda bir hayır vardır" dedi.

BİR YILDA 3 SEÇİM
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da oylarını Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda "3308" numaralı sandıkta kullandı. Erdoğan, arka arkaya bu kadar kısa süreyle yapılan seçimlerin milleti de kendilerini de yorduğunu aktardı. "Çünkü çok yoğun bir kampanya geçirdik. Bu seçim ülkemizde birbirine yakın süreçte yeni bir dönemin başlangıcına vesile olacak" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN