Mehmet Akif Ersoy hakkında bir taciz iddiası daha: Eski Habertürk çalışanı konuştu

Habertürk çalışanları eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile ilgili itiraflara devam ediyor. Eski Habertürk spikeri Nur Köşker’in ardından bir iddia da geçmişte Habertürk TV'de prodüktörlük yapan Tuğçe Acar’dan geldi. Acar, Ersoy’un kendisini taciz ettiğini belirtti ve “Bugün görüyorum ki yalnız değilim.” dedi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Mehmet Akif Ersoy hakkında bir taciz iddiası daha: Eski Habertürk çalışanı konuştu

Habertürk'ün eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ile ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi.

Gözaltına alınanların test sonuçları (takvim.com.tr)Gözaltına alınanların test sonuçları (takvim.com.tr)

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 9 Aralık'ta gözaltına alınan Mehmet Akif Ersoy, devam eden adli süreçte üç kişiyle birlikte tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Dosyada Ersoy'a yöneltilen suçlamalar arasında, kendi konutlarında uyuşturucu madde kullanımına imkan sağladığı, eve gelen bazı kadınlara uyuşturucu temin ettiği ve bu ilişkiler üzerinden maddi ve sektörel menfaat elde edildiği iddiaları yer alıyor.

Tuğçe AcarTuğçe Acar

BİR TACİZ İDDİASI DAHA

Eski Habertürk spikeri Nur Köşker, Ersoy'un kendisini sistematik şekilde taciz ettiğini ve bu yüzden Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldığını iddia etmişti. Ersoy ile ilgili bir taciz iddiası daha geldi.

Geçmişte Habertürk TV'de prodüktörlük yapan Tuğçe Acar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Mehmet Akif Ersoy'un kendisine yönelik sınır ihlali niteliği taşıyan davranışlarda bulunduğunu ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy, DHAMehmet Akif Ersoy, DHA

HEM TACİZ ETTİ HEM İŞİNİ ENGELLEDİ

Tuğçe Acar'ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Uzun yıllar çalıştığım Habertürk TV'de, Akif'in de uzunca bir dönem prodüktörlüğünü yaptım. Kanaldan ayrıldıktan sonra kendisiyle dostluğumuz pekişmiş ve görüşmeye de devam etmiştik; ancak son görüşmemizde, bana yönelik istemediğim ve sınır ihlali niteliği taşıyan davranışlarda bulunmuştu.

Bu olayın ardından da kendisiyle tüm iletişimimi sonlandırmıştım. Geçtiğimiz dönemde Habertürk TV ile yaptığım iş görüşmesi de olumlu sonuçlanmışken, Genel Yayın Yönetmenliği görevine kendisinin getirilmesinin ardından işe giriş sürecim durduruldu. Yaşadığım durumu sesimi duyurabileceğimi düşündüğüm bazı yöneticilerle paylaşmış; ancak kendisinin kanalda önemli bir pozisyonda olması nedeniyle, Habertürk TV'de çalışamayacağım tarafıma iletilmişti.

Mehmet Akif Ersoy, DHAMehmet Akif Ersoy, DHA

"YALNIZ DEĞİLİM"

Bugün görüyorum ki yalnız değilim. Kadınların iş yaşamında maruz kaldığı sınır ihlalleri ve bunun bedelini kariyerlerimizle ödemek zorunda bırakılmamız, yaşananların ardından kimsenin yanımızda durmaması pahasına susmamalıyız. Kimse de susmasın. Gün gelir devran döner diye diye geçirdiğim o günlerden sonra şu devran döndü ya, şükür."

"EVİNDE HER TARAFI AYNA OLAN BİR YATAK ODASI VARDI"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında dinlenen tanık, Ersoy'ın Vadi İstanbul'daki evine iş dünyasından isimlerin gittiğini belirtmiş ve ifadesinde "Eve girip çıkmayan yoktu. Mehmet Akif Ersoy'un doğum günü kutlamasının yapıldığı bu evde, E.A ve D.Y. ile tanışıldı. Akif'in o evde her tarafı ayna olan bir yatak odası vardı" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN