Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’na işlenmiş altın ithalatı kotası tahsis edildiğini duyurdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2024 Güncelleme 29 Mart 2024, 07:00
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan altın kararı

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım attı. Ziraat Bankası ve Vakıf Katılım Bankası'na işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildi.

Açıklamaya göre; Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmeleri tarafından ilgili ayın ilk 3 iş günü Ziraat Bankası şubelerine yetki belgeleri ile birlikte ya da altinihracatdestek@vakifkatilim.com.tr e-posta adresine yetki belgelerinin taranmış hali ile birlikte talep ettikleri işlenmemiş altının kilogram olarak miktarını belirterek başvuruda bulunulması, banka tarafından ilgili kuyum işletmesine satın alabileceği miktarın bildirilmesini müteakip 3 iş günü içerisinde kuyum işletmesi tarafından bankaya ödeme yapılması gerekmekte olup, yapılacak ödemeleri müteakiben ilgili banka tarafından işlenmemiş altın ithalatı gerçekleştirilerek, hak sahiplerine İstanbul'daki şubelerinde teslim edilecek. Yeni düzenlemeyi değerlendiren Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Filiz Eryılmaz, "Altın arzının artması yurt içindeki yükseliş hızını azaltabilir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN