Emekliye 361 TL

9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammı için ekonomistlerden yüzde 6.7’lik tahmin gelirken, bu oran maaşlarda 75 ile 361 lira arasında artış getirecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2019 Güncelleme 20 Mayıs 2019, 07:59
Emekliye 361 TL

İÇİNDEKİLER

Emekliler şimdiden Temmuz zammına kilitlendi. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyon oranında zam alacak. Zam oranını 3 Temmuz'da öğrenecek, aynı ay içerisinde yeni maaşını cebine koyacak. Zam oranını enflasyon belirleyeceği için emekliler meraklı bekleyiş içerisinde bulunurken, ipuçları da var.

NASIL YANSIYACAK?
Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Mayıs ayı beklenti anketinde, ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 6.7 olarak çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.7 zam alacak, maaşlarda 75 ile 361 lira arasında artış yaşanacak.

EN YÜKSEK 5 BİN 752 TL
En düşük emekli aylığı halen bin 125 lira 48 kuruş seviyesinde bulunuyor. Bu aylık, yüzde 6.7'lik artış gerçekleşirse bin 200 lira 89 kuruşa çıkacak. En yüksek aylık ise 5 bin 390 lira 70 kuruş seviyesinde. Bu aylık ise zam yüzde 6.7 olursa 5 bin 751 lira 88 kuruşa yükselecek.



40 BİN KİŞİYE İKRAMİYE PİYANGOSU
BU yılın ilk bayram ikramiyesi gün sayıyor. Ramazan Bayramı ikramiyesinin 27-31 Mayıs arasında verilmesi beklenirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu hafta tam tarihi açıklayacak. İkramiyeden, yeni emekliler de yararlanacak. Nisan ayı itibariyle emeklilik dilekçesi veren ve bu ay yaşlılık, malullük aylığı bağlanan 40 bin kişi de Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. SGK'dan aylık alanların bayram ikramiyesi alması için başvuru yapmaları gerekmiyor. Ödemeler doğrudan emekli aylıklarının yatırıldığı bankalara yapılacak. Emeklilere ikramiye olarak bin lira ödenirken, ölüm aylığı alanların alacağı tutar hisseleri oranında olacak. Mevcut sistemde emeklilerin emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemiyor. Borcu bulunan ve hakkında haciz başlatılmış emekli aylığını almayı sürdürüyor. Bayram ikramiyesi için de aynı durum geçerli olacak. Bayram ikramiyesine hiçbir şekilde haciz konulamayacak.

Hazal ATEŞ