Emekliye en az 2 bin 545 TL

Enflasyon tahminleri memur emeklilerinin yüzde 5’lik artışa ilaveten yüzde 2 fark alabileceğini gösterdi. Buna göre en düşük maaş 166 lira artışla 2 bin 546 lirayı bulacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2019 Güncelleme 24 Nisan 2019, 08:00
Emekliye en az 2 bin 545 TL

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'ndan önce bu yılın ilk ikramiyesini cebine koymaya hazırlanan emekliler, Temmuz zammını da merakla bekliyor. Zam oranlarında enflasyon belirleyici olurken, tahminler memur emeklilerinin Temmuz'da çifte artıştan yararlanabileceğini ortaya koyuyor. Memur emeklileri, Temmuz'da memurlarla aynı zammı alacak. Toplu sözleşmeye göre maaşlara yüzde 5 artış yansıtılacak, ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark da verilecek. Merkez Bankası'nın Nisan ayı beklenti anketinden, bu yılın ilk yarısı için enflasyon tahmini 'yüzde 6' çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, memur emeklileri yüzde 5'lik artışa ilaveten yüzde 2 enflasyon farkı alabilecek. Böylece zam oranı yükselecek. Maaşlarda en az 166,57 lira artış görülecek.

FARK SONRA YATIRILACAK
Halen en düşük memur emeklisi aylığı 2 bin 379 lira 59 kuruş. Bu maaş, Temmuz zammı yüzde 5 olarak gerçekleşirse 2 bin 498 lira 57 kuruşa yükselecek. Eğer Temmuz zammı beklenti anketindeki tahmin gibi yüzde 7'ye yükselirse, en düşük maaş 2 bin 546 lira 16 kuruşa ulaşacak. Kesin oran, 3 Temmuz'da belli olacak. Memur emeklileri Temmuz'un 1'i ile 5'i arasında maaşlarını enflasyon verileri bekleneceğinden zamsız olarak alacak. 3 Temmuz'da oranın belli olmasıyla hesaplanan zam farkı ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

TEMMUZ'DA ÇİFTE ARTIŞ VAR
Temmuz'da yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacak olan memur ve emeklilerine enflasyon farkı göründü. Tahminlere göre yüzde 2 enflasyon farkı oluşacak.